Liverpool moest donderdag zware verliezen aankondigen.

Liverpool moet al een paar jaar aan de top van de rangschikking de rol lossen. Dat komt volgens de club door een tekort aan financiële middelen. Het voorbije boekjaar, dat eindigde in juli, werd afgesloten met een verlies van 21,9 miljoen pond (33 miljoen euro). Bijna de helft daarvan (16 miljoen euro) werd besteed aan uitbe-talingen bij het afscheid van Gérard Houllier en zijn sportieve staf. Slecht nieuws op een moment dat het nieuwe stadion in Stanley Park in de steigers staat. Donderdag werd het project door de club bij haar aandeelhouders verdedigd. Stanley Park zou Liverpool 165 miljoen euro kosten, dat is nu al 45 miljoen euro meer dan oorspronkelijk werd begroot. En de eerste steen van een stadion dat straks 61.000 zitplaatsen zal tellen, moet nog worden gelegd.

Om dat te bekostigen werd de club de voorbije maanden steevast gelinkt aan nieuwe investeerders. Lang leek het erop dat de Thaise overheid de meerderheid zou verwerven, maar de premier kon uiteindelijk zijn land niet van de noodzaak van het investeren in een Engelse voetbalclub overtuigen. Toen die deal niet doorging, kwam Steve Morgan, een plaatselijke handelaar, opduiken, maar tegen zijn komst rees veel verzet. Donderdag herhaalde Morgan nog eens zijn wens om 70 miljoen pond (ruim 100 miljoen euro) in de club te pompen. Ook twee Amerikaanse groepen uit de entertainment business sloegen de handen in elkaar en praten over een meerderheidsparticipatie met de club. De drijvende kracht achter het duo is de Kraft-familie, eigenaar van de New England Patriots, winnaars van de laatste Super Bowl (American football). Steve Nicol, ex-speler van Liverpool, coacht het kleine soccer-broertje van de American football-gigant.

Intussen probeert de Spaanse coach Rafael Benítez lijn te krijgen in de sportieve prestaties van de club, die vandaag Olympiacos moet verslaan om verder te gaan in de Champions League. Milan Baros zou daar zijn wederoptreden willen maken. (PTK)

In de kwartfinales van de League Cup schakelde Man. United Arsenal uit en won Chelsea van Fulham. De twee toppers komen in de halve finale tegen elkaar uit. De andere gaat tussen Liverpool, dat Tottenham wipte, en Watford, dat Portsmouth verraste. Manager Sam Allar-dyce zat zaterdag voor de 250e keer op de bank bij Bolton. Didier Drogba deed zaterdag na zes weken zijn wederoptreden. De Ivoriaan scoorde prompt zijn zesde van het seizoen voor Chelsea.

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 13 goals ; 2. Johnson (Crystal Palace), 3. Pires (Arsenal) 9 goals ; 4. Baros (Liverpool), Bellamy (Newcastle) 7 goals.

PTK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content