Aston Villa en middenvelder Alpay Özalan gingen uit elkaar.

Alpay Özalan (30), de Turkse international die na zijn uitval aan het adres van DavidBeckham tijdens Turkije-Engeland de toorn van de natie over zich afriep, heeft niet langer een club. Alpay en Aston Villa gingen, in onderling overleg zoals dat heet, vrijdag uit elkaar. De positie van de centrale verdediger was niet langer houdbaar, vond Villa.

De international kreeg alle ellende over zich heen na The Battle of Istanbul. Alpay had het gedurfd David Beckham na diens gemiste strafschop onheus te bejegen. En wie aan het Engelse troetelkind komt, raakt de Engelse natie. Bovendien liet Alpay zich na afloop in de spelerstunnel niet onbetuigd, met Becks opnieuw als het meest prominente slachtoffer. Opmerkelijk genoeg had Alpay zich vóór het veelbesproken kwalificatieduel als vredestichter opgeworpen. De verdediger had zelfs een feestje in het vooruitzicht gesteld, ongeacht het resultaat. Na wat extra tijd bij zijn familie meldde Alpay zich vorige week weer op Bodymoor Heath, het trainingscomplex van Villa. Maar lang duurde dat niet. Alpay, die drie jaar geleden van Fenerbahçe naar de Midlands kwam, voelde zich sowieso al niet meer zo gelukkig in Birmingham. In de zomer van 2002 diende hij daarom een transferverzoek in. “Het heeft geen nut te spelen voor een club, als ik me niet gelukkig voel”, zei Alpay. Maar de club weigerde en stuurde de Turk, om hem een lesje te leren, zelfs heel even naar de B-kern.

Bij het afscheid trapte hij nog even na naar Beckham. “Met elke andere speler was dit incident niet zo uitvergroot. De Engelse media besteden te veel aandacht aan Beckham en zijn unfair tegenover de andere Engelse spelers. Die lopen en werken veel meer dan Beckham.” Ondanks belangstelling van Hertha BSC sloot Alpay vrijdag niet uit alsnog in Engeland te blijven. In eigen land zou Galatasaray belangstelling tonen. (PTK)

COMPETITIE. Leicester City verloor voor de vijfde keer op rij in een uitwedstrijd. Fulham won voor het eerst in veertig jaar op Old Trafford. Clark, Malbranque, die zijn contract met één jaar openbrak tot 2007, en Inamoto scoorden. DRUGS. Twee profs hebben positief gereageerd op een dopingtest (cocaïne en xtc). Hun namen zijn niet bekend. JODY MORRIS is genoemd in twee seksuele delicten en krijgt van Leeds tien dagen vrij. De club onderzoekt de zaak. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Shearer (Newcastle) 10 goals ; 2. Van Nistelrooy (Man. United), Owen (Liverpool), Henry (Arsenal) 8 goals ; 5. Anelka (Man. City) 7 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content