Turkse Belg is basisspeler in sterrengezelschap van Christoph Daum

“Voor de titel zal het wel weer een strijd worden met Galatasaray en Besiktas”, vertelt Onder Turaci (24). “Maar ook wij zijn ambitieus. Stilaan komen we op toerental, ook al omdat Nicolas Anelka in vorm verkeert en het alsmaar beter klikt met Alex. Christoph Daum is een trainer die uitgaat van een stevige organisatie en een strakke discipline. Je moet zijn regels strikt naleven. Wie hem niet wil volgen, vliegt eruit.” De oud-verdediger van Standard mag zich titularis noemen, wat ook de Turkse bondscoach niet ontgaat. De gewezen Belgische belofte-international, die hoopt op een selectie voor de Turkse A-ploeg, wordt meestal centraal achteraan uitgespeeld. “Ik amuseer me hier ongelofelijk. Thuis spelen we geregeld voor 50.000 fans. Een echte hel.” Vanavond speelt Fenerbahçe een cruciale wedstrijd voor de Champions League tegen Schalke 04. “AC Milan is normaal gezien iets te sterk voor ons, waardoor we samen met Schalke en PSV zullen vechten voor die tweede plaats. We moeten ons absoluut plaatsen, anders zal de ontgoocheling groot zijn.” Turaci ligt nog onder contract tot 2008 en wil er lang blijven. “Dit is toch een andere wereld, hé. Fenerbahçe is een Europese topclub. Bovendien worden alle duels in de Turkse competitie op het scherp van de snee gespeeld. Cadeaus worden hier niet weggegeven, want iedereen wil van ons winnen.”

KORT

Geert De Vlieger (34) overweegt een terugkeer naar België op het einde van het seizoen. Zijn contract loopt af bij Manchester City.

Carl Hoefkens (27, ex-Germinal Beerschot) doet het uitstekend bij de Engelse tweedeklasser Stoke City. De ploeg van Johan Boskamp betaalde eind augustus nog 500.000 euro voor de Rode Duivel. Dat ontgaat ook West Ham niet, dat de centrale verdediger graag zou overnemen. Er is sprake van een transferbedrag tussen 2,5 en 3 miljoen euro. Ondanks een treffer werd de derby tegen Derby County verloren met 2-1.

Peter Van der Heyden (ex-Club Brugge) vierde na twee maanden intens revalideren van zijn knieblessure afgelopen weekend zijn terugkeer.

Borussia Mönchengladbachtrai-ner Horst Köppel is uiterst tevreden over Filip Daems, die stilaan weer in aanmerking komt voor een basisplaats.

Kevin Begois (23, ex-KV Mechelen) werd door Roda JC teruggehaald van bij VVV, waaraan de doelman was verhuurd. Hij moet de concurrentie aangaan met Vladan Kujovic (ex-Eendracht Aalst). Vaste doublure Bram Castro (ex-RC Genk en Sint-Truiden) is minstens twee maanden niet inzetbaar door een gescheurde nier.

De knieblessure die Thomas Buffel opliep tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje is erger dan aanvankelijk gevreesd. De speler van Glasgow Rangers is minstens zeven weken buiten strijd, waardoor hij de rest van de eerste ronde in de Champions League aan zich ziet voorbijgaan.

(FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content