Deportivo La Coruña en FC Valencia kwamen op veertien dagen tijd vier keer tegen elkaar uit om drie duels te spelen. Eerst was er de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Copa del Rey, daarna de terugwedstrijd die in twee schuifjes van respectievelijk 44 en 46 minuten werd afgewerkt, nadat het duel de eerste keer was stilgelegd. Vorige zaterdag stonden beide teams dan weer tegenover elkaar in de competitie.

De eerste terugwedstrijd werd in de 44ste minuut stilgelegd toen de assistent-scheidsrechter een projectiel op het hoofd kreeg, vlak nadat DavidVilla voor Valencia de score had geopend. In Spanje is het een beetje traditie dat men de volgende keer voortdoet waar men eerst is gestopt. Bij alle heisa slaagde Deportivo er uiteindelijk het beste in om de kalmte te bewaren. Na de uitsluiting van Valenciaspeler CarlosMarchena kon uiteindelijk Victor via een zwaar betwiste strafschop de bordjes in evenwicht brengen.

Valencia nam afgelopen zaterdag al weerwraak door met 0-1 te gaan winnen, alweer dankzij een prachtige treffer van David Villa. Die scoorde met een heerlijke lob vanuit de middencirkel. De 24-jarige spits is een van de grote revelaties van het seizoen. Hij kreeg zijn opleiding bij Sporting Gijon en trok daarna naar Zaragoza, waarvoor hij in twee seizoenen respectievelijk vijftien en zeventien keer raak trof. En nu maakt hij als onvervalste opportunist het mooie weer bij Valencia. Met veertien treffers staat hij tweede op de topschutterslijst, na de ongenaakbare SamuelEto’o.

Valencia en Deportivo mikken dit seizoen op een wederopstanding met een andere coach. De spelers uit de sinaasappelstad pikken de principes van QuiqueSanchezFlores alvast goed op, want Valencia is al elf wedstrijden ongeslagen in de Primera División. De laatste nederlaag dateert van 5 november, in de derby tegen Villarreal. Gezien de fraaie tweede plaats in de rangschikking is Valencia alleszins weer een ernstige kandidaat voor een Champions Leagueticket.

Zwarte maandag voor de trainers vorige week, want twee coaches kregen hun ontslagbrief. Málaga zette daags na de nederlaag tegen Espanyol, waardoor de club slechts 2 op 27 haalde, Antonio Tapia aan de deur en verving hem door technisch directeur Manolo Hierro, de broer van oud-international Fernando (ex-Real Madrid). Bij Real Sociedad kreeg José Mari Amorrortu de wacht aangezegd na het verlies bij Alavés, dat zich vertaalde in een vrij pover rapport van 6 op 36. Zijn opvolger is Gonzalo Arconada, die tot nu toe het B-team onder zijn hoede had, en eveneens een beroemde broer heeft, namelijk doelman Luis Arconada.

Raúl, die op 20 november de binnenste meniscus van de linkerknie scheurde en een gedeeltelijke scheur van de kruisbanden opliep, kreeg te horen dat de blessure gunstig evolueert. Hij begon al opnieuw met individuele training.

Uitslagen terugwedstrijden kwartfinales Copa del Rey : Barcelona-Zaragoza 2-1 (heen 2-4). Ronaldinho kreeg in de 38ste minuut een rode kaart. Valencia-Deportivo 1-1 (heen 0-1). De wedstrijd werd hervat bij een 1-0-stand in de 45ste minuut en gespeeld zonder toeschouwers. Halve finales, vandaag 8 februari : Zaragoza – Real Madrid en Espanyol-Deportivo.

Ivica Dragutinovic (ex-AA Gent en Standard) zit in slechte papieren. De Servische verdediger raakte slaags met een humorist, die echter toevallig ook aandeelhouder is van FC Sevilla, zijn huidige ploeg.

VOLGENDE SPEELDAG

12/02 Valencia – Barcelona, Osasuna – Zaragoza, Mallorca – Getafe, Espanyol – Santander, Celta – Villarreal, Cádiz – FC Sevilla, Betis – La Coruña, Atlético Madrid – Sociedad, Bilbao – Real Madrid, Alavés – Málaga

TOPSCHUTTERS

1. Eto’o (Barcelona) 18 goals ; 2. Villa (Valencia) 14 goals ; 3. Ronaldinho (Barcelona), Milito (Zaragoza) 11 goals ; 5. Ronaldo (Real Madrid) 10 goals.

DDV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content