Wat zijn je favoriete bezigheden buiten het voetbal ?

Playstation, computer, tennis, mountainbike, tijd doorbrengen met vrienden… Ik heb lang gedacht dat ik zelf redelijk goed kon tennissen, tot Yves Vanderhaeghe mij eens met 6-0 en 6-3 vernederde. Laat ons zeggen dat ik toen een complete off-day had ( lacht).

Welke radiozender zet je het meest op ?

Q-Music. ’s Morgens in de wagen luister ik altijd naar de radio. Ik luister naar allerlei genres, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar rap. Eminem vind ik schitterend.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten ?

Zonder twijfel Roberto Carlos, mijn absolute idool op voetbalgebied.

Wanneer jullie tv kijken, wie hanteert dan de afstandsbediening ?

( Nathalie lacht : “Dan heb ik totaal geen inspraak.”) Ik dus ! Momenteel volg ik onder andere Idool 2003. Verder kijk ik naar Wittekerke, Telefacts… Zulke dingen. ( Nathalie : “En hij kijkt naar alles wat met sport te maken heeft !”) Ja, dat is waar. Ik ben niet alleen zelf sportief, maar kijk ook graag naar sport op televisie, soms tot ergernis van mijn vriendin.

Welke studies volgde je ?

Eigenlijk heb ik niet echt gestudeerd. Ik volgde tot het vijfde jaar de richting handel, maar toen kreeg ik een contract aangeboden van Anderlecht en ben ik gestopt met studeren. Indien het niet gelukt zou zijn als voetballer, dan had ik nu waarschijnlijk mijn vader geholpen in zijn bouwbedrijf.

Beheerst het voetbal ook jullie privé-leven ?

Eigenlijk wel, want ik ben echt bezeten van het spelletje. Zelfs wanneer ik bijvoorbeeld op woensdag een halve dag vrij heb, bel ik mijn vrienden of bellen zij mij en gaan we samen een balletje trappen. Ook wanneer het vakantie is, kan ik me geen dag zonder voetbal voorstellen.

Let je op je voeding ?

Toch wel. Ik denk dat het ondertussen al zeker twee jaar geleden is dat ik nog naar de Quick of naar een frietkot geweest ben. Ik drink geen cola of andere frisdranken, ook geen alcohol, behalve dan op nieuwjaar ( lacht). Ik rook ook niet. Je mag dus wel zeggen dat ik leef voor mijn sport. Eigenlijk heb ik van mezelf geen goede basisfysiek en dat moet ik dan compenseren door andere dingen. Op mijn voeding letten is één van die dingen.

Wat is je lievelingseten ?

Tongfilet met pasta en wortelen. Een gerecht van mijn moeder dat ik trouwens altijd eet voor de wedstrijd.

Hoe kan je Nathalie het best omschrijven ?

Als een uitzonderlijk lieve persoon, die ook soms koppig kan zijn. Nathalie kent me door en door. Ze weet wanneer ze me beter even met rust laat en wanneer ik haar steun juist nodig heb. Ze doet ook veel voor mij. Zo maakt ze bijvoorbeeld ’s morgens altijd mijn boterhammen, zonder dat ik haar dat vraag, en dan doet ze er vaak zelfs nog een lief briefje bij. Voor mij is ze dus perfect !

Waaraan kan je je wel eens ergeren ?

Aan onterechte kritiek. Daar kan ik niet goed mee om. Misschien heeft dat wel met mijn leeftijd te maken. Wanneer ik bepaalde dingen in de krant lees die echt niet kloppen, dan kan ik me daar behoorlijk druk in maken. Zelfs wanneer het over anderen gaat, stoor ik me aan onwaarheden.

Wat vind je het vervelendste aan je job ?

Het feit dat mijn vrienden tijdens de week kunnen uitgaan zoveel ze maar willen, en dat ik enkel na de match eens kan weggaan. Langs de andere kant neem ik dat er graag bij. Verder mogen ze voor mij de afzonderingen gerust afschaffen. Ik ben van mening dat je een wedstrijd nog altijd het beste in je eigen omgeving en op je eigen manier voorbereidt. Voor mij zijn afzonderingen dus niet alleen saai, maar ook nutteloos. In Engeland spreken de spelers drie uur voor de wedstrijd af. Waarom zou dat dan hier ook niet kunnen ?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content