OL.Marseille

© Icon Sport

TACTIEK

Ondanks een bankrekening in de rode cijfers en geen aantrekkelijke aanbiedingen voor hun spelers heeft het bestuur van Olympique toch zaakjes gedaan. Met de vrije transfers van Pape Gueye en Yuto Nagatomo, de komst van Leonardo Balerdi en Michaël Cuisance (geleend), het aantrekken van Luis Henrique en de definitieve overgang van Alvaro González hebben ze in elk geval de zwakste posities kunnen versterken. Sportief directeur Pablo Longoria had met name de volgende zwaktes voor ogen: de centrale verdediging en de linksback, waar Caleta-Car en Amavi niet konden overtuigen. Vooraan zal het niet de terugkeer van Kostas Mitroglou zijn die de ploeg gaat helpen om door de poules van de Champions League te spartelen. OM hoopt verder te gaan op het nieuwe elan waar André Villas-Boas en zijn assistent Ricardo Carvalho voor hebben gezorgd. De ploeg wordt nog altijd geleid door doelman Steve Mandanda. Olympique hoopt op mooie Europese avonden, zoals drie jaar geleden, toen het de finale van de Europa League haalde.

OL.Marseille

SMAAKMAKER: FLORIAN THAUVIN

Na een zwart jaar, dat de mist in ging door een enkelblessure, maakte de Franse flankspeler begin dit seizoen zijn grote comeback. In de eerste wedstrijden was hij meteen beslissend, met name tegen de grote rivaal uit Parijs ontpopte de wereldkampioen zich tot de redder van OM. De voormalige grote belofte van het Franse voetbal zal wel hoge toppen moeten scheren om het Stade Vélodrome opnieuw te doen dromen, want na een ordeloze transferperiode blijft het wat verweesd achter.

OL.Marseille
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content