AS Roma heeft nog veel werk voor de boeg

Volgende zondag zal AS Roma proberen om in de supercup tegen Inter zijn triomf van vorig seizoen over te doen, maar één week voor dat duel blijkt dat de Romeinen nog heel wat werk voor de boeg hebben. Dat Roma tegen Steaua Boekarest en tegen Tottenham respectievelijk drie en vijf goals om de oren kreeg, roept bij de tifosi nare herinneringen op aan de 7-1-nederlaag van twee seizoenen geleden in de Champions League tegen Manchester United. Natuurlijk ging het nu slechts om een oefenduel tegen een Engels team dat in de voorbereiding al een pak verder staat, maar dat belet niet dat er in het defensieve compartiment heel wat individuele fouten werden gemaakt. De Franse libero PhilippeMexès acteerde bijzonder zenuwachtig, terwijl de beloftevolle middenvelder AlbertoAquilani er kennelijk niet in slaagt om een nieuwe stap voorwaarts te zetten in zijn ontwikkeling. Vooral bij het uitverdedigen heeft hij het erg moeilijk en hij verzamelt ook de ene gele kaart na de andere. In de wedstrijd op het veld van Tottenham kreeg hij er zelfs twee, maar de club besliste toch om hem niet de boete op te leggen die in dergelijke gevallen gebruikelijk is.

Tot nu toe schonken slechts twee spelers volledige voldoening: Vucinic, die een speciaal voorbereidingsprogramma van twee weken afwerkte, en de ijverige SimonePerrotta, die met zijn versnellingen de enige is die voor gevaar lijkt te kunnen zorgen.

Ondertussen lijkt coach LucianoSpalletti nog geen typeploeg in het hoofd te hebben. In afwezigheid van FrancescoTotti en in afwachting van de mogelijke komst van een nieuwe spits, probeerde de coach het met een dozijn verschillende opstellingen, waarvan sommige wel bijzonder experimenteel waren.

Totti wil er in de supercup graag bij zijn, maar zelfs hij zal na zijn lange blessure onmogelijk het team plots helemaal kunnen dragen. De aanvoerder zou integendeel moeten kunnen terugvallen op een sterke ploeg om snel weer naar zijn beste niveau te groeien. Dat geldt ook voor de Noor Riise, die bij Liverpool gewoon was tegen een hoger tempo te voetballen en nu de indruk geeft verloren te lopen in het Romeinse combinatievoetbal.

Twee weken voor de start van de competitie heeft Roma nog geen enkele versterking binnengehaald. Alleen spelers die eerder waren verhuurd, zoals de aanvaller VincenzoMontella, keerden terug, maar die haalt momenteel ook lang geen internationaal niveau.

Anderzijds is het sinds Spaletti in 2005/06 trainer werd al altijd zo geweest dat AS Roma in de voorbereiding slechte resultaten boekte, zonder dat tijdens het eigenlijke verloop van de competitie diepe sporen naliet.

Adriano, de spits van Inter, liep een spierscheur op in de rechterbil. Pas eind september zal de Braziliaan opnieuw kunnen spelen.

Zdenek Grygera, de flankverdediger van Juventus, moest in de wedstrijd voor de Champions League tegen Artmedia na een kwartier op een draagberrie worden afgevoerd. De dokters stelden bij de Tsjech een lichte hersenschudding vast. Normaal zal hij deze week de trainingen kunnen hervatten.

Claudio Marchisio liep op de Olympische Spelen een kuitblessure op. Vóór de wedstrijd van Italië tegen België van vorige zaterdag was hij al naar huis teruggekeerd.

Tiago, de verdediger van Juventus, weigert officieel alle transferaanbiedingen. De Portugees had een akkoord bereikt met Atlético Madrid, dat hem een salaris garandeert van 2,5 miljoen euro op voorwaarde dat de Spaanse club geen transfersom moet betalen, maar omdat Juventus hem niet wil verhuren en enkel wil instemmen met een definitieve overgang, legt hij nu alle aanbiedingen naast zich neer.

Sienna wierf de Chinees Feng Xiaoting (22) aan. Dat is een centrale verdediger die bij Dalian Shide actief was, de club die acht van de dertien landstitels won sinds in China van start werd gegaan met een profkampioenschap.

Daniele de Rossi, de middenvelder van AS Roma, werd met een traumatische ervaring geconfronteerd: op een verlaten pad in de omgeving van het station van Aprilia werd het lichaam van zijn schoonvader teruggevonden met twee kogels in het hoofd.

Squadra : Marcelo Lippi maakte zijn eerste selectie bekend voor de oefenwedstrijd van vanavond tegen Oostenrijk. Opmerkelijk is daarbij de terugkeer van Gilardino, Bonera, Cassetti, Dossena, Palombo en Iaquinta, die de voorkeur krijgt op Cassano.

NICOLAS RIBAUDO

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content