Vrijdag speelde Anderlecht nog vriendschappelijk op Grimbergen en daarna kreeg de groep vakantie. Van zijn weekje verlof wil Franky Vercauteren gebruikmaken om na te denken over de richting waarin hij met zijn vernieuwde technische staf wil. Paars-wit herschudde daar grondig de kaarten : Ariël Jacobs vervangt Glen De Boeck als assistent, Filip De WildeJacky Munaron als keeperstrainer.

Wie exact wat gaat doen, staat nog niet vast, zegt Daniel Renders, die de herschikking overleefde. Hij gaat zich opnieuw bezighouden met de analyse van de tegenstander, maar weet bijvoorbeeld nog niet wie de coaching van het invallerselftal gaat doen. Renders : “Ik deed dat een paar jaar, maar zes, zeven taken tegelijk uitvoeren is moeilijk. Frank noemt dat dispersion, versnippering. Daarom nam Glen dat over.”

Vast ligt wel de komst van een nieuwe keeperstrainer. Jacky Munaron werd bedankt voor bewezen diensten. Munaron ligt al een paar jaar onder vuur – zeker toen de concurrentie tussen Zitka en Proto vorig seizoen beide keepers onzeker maakte – en heette een keeperstrainer oude stijl te zijn. Hij scoutte ook te weinig, was de kritiek. Munaron wil daar liever nu nog niet op reageren, alleen dit : “Vraag eens wie die jonge doelman die er net bij is gekomen ( Sébastien Bruzzese van Club Luik, 1,84 m voor 74 kg, straks vierde doelman) heeft gescout. Wie bij Christian Piot de inlichtingen vroeg en de jongen diverse keren aan het werk zag ? Ik word kwaad als ze dat soort zaken vertellen.”

Zijn opvolger heet Filip De Wilde. De Wilde had na zijn actieve carrière (hij stopte in 2005 bij Lokeren, al deed hij Peter Maes later op het seizoen tijdens de eindronde nog een vriendendienst bij Verbroedering Geel) niet direct een job als keeperstrainer voor ogen. Hij dacht eerder aan een keepersschool en verwachtte dat doelmannen zich wat zouden groeperen en bij hem lessen volgen. De praktijk viel tegen. De Wilde vulde zijn dagen dan maar als analist voor Belgacom en dit blad en als trainer van de keepers van de nationale beloften. Deze kans kwam net op tijd, ook al zat hij ermee dat hij daarvoor Munaron, zijn ex-ploegmaat, uit de boot duwde. De Wilde : “Maar goed, het zou onnozel zijn om uit principe te weigeren en dan een ander die taak zien invullen. Als zij de beslissing nemen om niet met Jacky door te gaan, zou mijn weigering onnozel zijn als ik het zelf graag doe.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content