PSV presenteerde Gerald Sibon en Csaba Fehér als versterkingen.

Jan Vennegoor of Hesselink moet straks samen met Gerald Sibon (30) en Johan Vonlanthen de strijd aangaan voor een basisstek voorin. Sibon, die werd overgenomen van Heerenveen, verklaarde onlangs in VI dat hij niet naar Eindhoven verhuisde voor een plaats op de invallersbank. De oud-ploeggenoot van Gilles De Bilde bij Sheffield Wednesday ziet zijn transfer als beloning voor zijn goede seizoen bij de Friezen. “Als PSV komt, zeg je natuurlijk ja”, verklaarde de targetman die flopte bij Ajax. “Zelf wil ik zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Ik hoop dat de ballen net zo goed voor me vallen als vorig seizoen. Ik kom hier natuurlijk niet om in te vallen. Guus Hiddink heeft twee speelvarianten in gedachten. In beide speelstijlen is er plaats voor een type speler als ik.”

Sibon is vol zelfvertrouwen. “Ik wil graag eens kampioen worden. Daarnaast wil ik laten zien dat ik die niveau aankan. Niet voor niets vroeg ik om opnieuw met rugnummer 35 te mogen spelen. Dat nummer bracht me vorig seizoen enorm veel geluk. Dat zal ik hier ook weer nodig hebben”, verklaarde de spits, die vorig seizoen vijftien keer scoorde.

Hij had ook zijn visie op het nieuwe PSV. “De trainer heeft nu, behalve André Ooijer en Wilfred Bouma achterin en Phillip Cocu op het middenveld ook een ervaren speler voorin lopen. Dat is toch een mooie as, dacht ik zo.” De vergelijking met René Eijkelkamp ziet Sibon niet als een belediging. “We hebben natuurlijk allebei veel lengte. René was net als ik erg balvast en een echte teamspeler, iemand die anderen in stelling bracht. Daarnaast zijn we allebei onorthodoxe spelers. Eijkelkamp schopte het zelfs tot international. Dat kan ik nog niet zeggen”, besloot hij.

“Spelen bij PSV is voor mij een grotere uitdaging dan Feyenoord”, verklaarde de Hongaar Csaba Fehér (28) op de eerste trainingsdag. “Na een goed gesprek met Guus Hiddink” besloot hij NAC voor een miljoen euro te verlaten. Fehér is in principe een middenvelder, maar is volgens eigen zeggen op meerdere posities inzetbaar. Met zijn komst hoopt PSV een eventueel vertrek van Mark van Bommel op te vangen. (FV)DICK ADVOCAAT stapte, zoals verwacht, op als bondscoach. Hij legde per 7 juli al zijn functies neer bij de KNVB. Ook het contract van assistent Willem van Hanegem wordt per 1 augustus ontbonden. FEYENOORD versterkte zich met doelman Maikel Aerts (28, ex-Germinal Beerschot). Hij tekende voor vijf jaar, maar speelt komend seizoen nog voor RBC. VITESSE bereikte met de Braziliaanse Duitser Paulo Rink(31) overeenstemming over de ontbinding van zijn contract. Door zijn vertrek ontstond er meer ruimte in het budget. ABUBAKARI YAKUBU (22) wordt door Ajax voor een seizoen verhuurd aan Vitesse. De Ghanese middenvelder mocht net als Victor Sikora, Petri Pasanen (interesse van Rijsel) en Hatem Trabelsi (Arsenal) uitkijken naar een nieuwe club. ALFRED SCHREUDER (31), nog tot 2006 onder contract bij Feyenoord, wordt komend seizoen uitgeleend aan RKC Waalwijk. GERSON MAGRAO(19), een Braziliaanse middenvelder van Cruzeiro, tekende voor drie seizoenen bij Feyenoord. ROB VAN DIJK (35) verruilde de invallersbank van PSV voor het gepromoveerde De Graafschap. (FV)

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content