Niclas Füllkrug – Club: Werder Bremen

© BELGAIMAGE

Door de sportieve crisis bij Werder Bremen kreeg de 27-jarige aanvaller een kans. Met drie doelpunten bezegelde hij het lot van Schalke 04-coach David Wagner.

Na de verrassende 1-4-afgang tegen Hertha BSC besliste Florian Kohfeldt, de felgeplaagde trainer van Werder Bremen, om zijn basisploeg op drie plaatsen te wijzigen. Aanvoerder Niklas Moisander, nieuwkomer Tahith Chong en diepe aanvaller Davie Selke moesten hun plaats afstaan aan Milos Veljkovic, Bundesligadebutant Jean-Manuel Mbom en Niclas Füllkrug. Het was niet enkel de kans op revanche voor het team, maar ook voor heel wat spelers die vorig seizoen tot op het laatste moment moesten knokken voor Bundelisgabehoud. Werder Bremen kroop toen door het oog van de naald in het degradatie/promotieduel tegen 1. FC Heidenheim.

Füllkrug staat in eigen land vooral bekend om zijn ontbrekende voortand.

Met name de wissel van de wacht in de spits bleek een gouden zet van Kohfeldt. Met een schot met de rechtervoet, een kopbal en een omgezette penalty – nadat verdediger Ozan Kabak een fout op hem had gemaakt – lag Füllkrug aan de basis van de verrassende 1-3-zege bij Schalke 04. De genadeslag voor David Wagner, die na achttien wedstrijden zonder zege – de laatste op 17 januari – mocht opkrassen bij de werkgever van Benito Raman.

Füllkrug, een product van de jeugdopleiding in Bremen, staat in eigen land vooral bekend om zijn ontbrekende voortand. Daardoor vertoont de 1,89 meter grote centrumaanvaller veel overeenkomsten met Engelse spitsen uit de jaren zestig en zeventig en is hij een beetje uitgegroeid tot een cultheld. De gewezen U20-jeugdinternational kreeg als bijnaam ‘Lücke’, wat ‘gat’ betekent.

Bovendien vertelde Füllkrug, die ooit eens naar het ziekenhuis werd afgevoerd nadat op training een tand van een ploeggenoot in zijn hoofd zat, dat hij als ultieme motivatie voor een wedstrijd telkens luistert naar Eye of the Tiger van Survivor. Er zit dus ook een Rocky in Füllkrug. Hij lag al vaak tegen het canvas, maar kroop telkens recht.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content