“Ik kijk altijd erg uit naar het cyclocrossseizoen. Tijdens de wintermaanden is dat, na een intensieve training, perfect om een uur tot anderhalf uur in mijn zetel te hangen“, zegt Nick Nuyens. “De ideale ontspanning, zeer goed om tot rust te komen. Vooral de commentaar van Paul Herijgers blijf ik oppermachtig vinden. Hij is van deze streek, hé. Zijn uitdrukkingen blijven magnifiek en heel herkenbaar. Paul flapt het er altijd op zo’n plezante manier uit en steeds op de juiste momenten. Hij geeft er patatten op, spreekt met veel kennis van zaken én durft zeggen waar het op staat. Dat bewonder ik. Zich in bedekte termen uitdrukken, dat is niet aan hem besteed. Cyclocross is bijzonder lastig. Een uur lang alles geven, weinig mogelijkheden tot recuperatie. En meestal wint de sterkste, tenzij je pech hebt.”

Als student volgde de renner van Cofidis heel intens het tennis. “Straks is er weer Roland Garros. Ik probeer het zeker te volgen op de VRT, als ik er tijd voor heb”, vertelt hij. “Het afhaken van Kim Clijsters is spijtig, maar ik kan haar wel begrijpen. Als de zin weg is en je wil prioriteit geven aan iets anders, dan moet je dat drastische besluit nemen.”

Ook het Belgische en internationale voetbal krijgt een plaatsje in de agenda van Nuyens. “Van jongs af aan ben ik een Anderlechtfan. De titelstrijd volgde ik op de voet, via de samenvattingen op Studio 1. Ik ben dan ook bijzonder gelukkig”, stelt hij. “De bekerfinale spreekt me minder aan, ook al door de ploegen. (grijnst) Maar ik probeer elk jaar wel wat Champions Leagueduels rechtstreeks te volgen. Zo reed ik naar Lens voor het duel tegen Rijsel. Ik hoop dat vanaf volgend seizoen de sfeer terugkeert van tijdens onze gouden periode in de Champions League, met het aanvalsduo RadzinskiKoller. Dat waren fantastische avonden.”

De Duitse traditie van boksen op zaterdagavond ontsnapt vaak aan zijn aandacht, terwijl ook de auto- en motorsport Nuyens weinig kan bekoren. “Ik mis daar spankracht, de hiërarchie ligt te veel vast.” Hij verkiest de populaire Engelse sporten, zoals snooker en darts. “Die gasten spelen met een bangelijke precisie en kunnen ongelofelijk ver vooruitdenken. Rekenen met hoeken en punten, dat is voor hen kinderspel. Een kwestie van techniek, trucjes en dat blijven herhalen. Ik heb hier thuis ook een elektronisch dartsbord hangen. Maar ik slaagde er nog niet in een ninedart te halen. (lacht schamper) Oefening baart kunst, zeker ? Ik heb daarom enorm veel bewondering voor die sporters.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content