Newcastle United FC

© BELGAIMAGE

Trainer – Steve Bruce, 31/12/1960

? Sheffield United was zijn laatste club als actieve speler. Zijn eerste job als trainer was ook bij The Blades, waar hij echter maar één seizoen (1998/99) bleef.

? Met Hull City slaagde hij erin om in het seizoen 2013/14 te promoveren naar de Premier League.

? Sinds zijn jeugd is Steve Bruce al een enorme fan van Newcastle United.

Transfers

IN

OUT

Christian Atsu (Al-Raed, KSA), Florian Lejeune (Deportivo Alavés, Esp), Yoshinori Muto, Andy Carroll, Henri Saivet.

Smaakmaker – Allan Saint-Maximin

Nadat hij speelde voor enkele lokale clubs, kwam de Fransman in 2011 terecht in de jeugdopleiding van Saint-Etienne. Daar maakte hij vanaf 2013 deel uit van de A-kern. Allan Saint-Maximin zou er twee seizoenen spelen. Daarna nam AS Monaco hem over en leende hem onmiddellijk een seizoen uit aan het Duitse Hannover 96.

Bij zijn terugkeer naar Monaco bleek de concurrentie te sterk en opnieuw werd hij uitgeleend, dit keer aan het Franse Bastia. Op Corsica wist de snelle flankaanvaller de degradatie niet te ontlopen.

Ondanks de degradatie met Bastia speelde Saint-Maximin een degelijk seizoen. Het gevolg was dat OGC Nice hem van AS Monaco kocht. Daar zou hij twee seizoenen spelen. Zijn sterke prestaties en manier van spelen leverden hem een transfer naar de Premier League op.

Allan Saint-Maximin
Allan Saint-Maximin© BELGAIMAGE
Newcastle United FC
Newcastle United FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content