Musa Barrow – Club: Bologna

© BELGAIMAGE

De 21-jarige Gambiaanse aanvaller van Bologna loodste zijn team met zijn eerste twee seizoenstreffers voorbij Cagliari én uit de bedreigde zone van de Serie A.

De roepnaam van de Gambiaanse nationale ploeg, waar ook Bubacarr Sanneh (RSC Anderlecht), Omar Colley (Sampdoria, ex-KRC Genk), Sulayman Marreh (KAA Gent) en Abdoulie Sanyang (K Beerschot VA) deel uitmaken van de vaste kern, luidt The Scorpions. Met Tom Saintfiet heeft het Afrikaanse land sinds 18 juli 2018 een Belgische bondscoach. Die zorgde al voor hoopgevende resultaten in oefeninterlands: op 13 november vorig jaar boekte Gambia een 1-3-zege bij Angola en vijf dagen later speelde het thuis 2-2 gelijk tegen DR Congo.

In negen duels scoorde hij achttien keer.

Technisch directeur Sang Ndong weet dat Saintfiet beschikt over een heel getalenteerde maar bijzonder jonge selectie. Een van de groeiparels is ongetwijfeld Musa Barrow, die debuteerde onder Saintfiet en ondertussen aan zeven caps zit waarin hij één keer scoorde. De rechtsvoetige spits, in oktober 2018 genomineerd voor de Golden Boy Award, werd in februari 2017 door het Italiaanse Atalanta Bergamo voor zijn jeugdteams weggehaald bij Hawks Banjul FC. Echt clubvoetbal mocht je dat daar niet noemen, want hij werd eigenlijk gevormd op straat.

Maar Musa, amper een maand ouder dan Kylian Mbappé (PSG), verbaasde in Bergamo. Bij de U19 was hij als rechtermiddenvelder in zijn eerste duel meteen goed voor twee goals. Dat seizoen eindigde Barrow met negentien treffers in amper vijftien duels. De Zwarte Panter werd overgeheveld naar de A-kern, waar hij in het seizoen 2017/18 drie doelpunten aantekende in twaalf duels. Echt doorbreken bleek te moeilijk door de aanwezigheid van Alejandro ‘Papu’ Gómez en Duván Zapata.

Sinds januari huurt Bologna de snelle en kwieke spits met gunstig gevolg. Barrow, in juni 2019 nog geciteerd bij STVV als opvolger van Yohan Boli, scoorde negen keer in achttien duels. Afgelopen zomer legde Bologna dertien miljoen euro op tafel voor zijn definitieve overname (tot 2024).

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content