Tal val clubs, waaronder Standard, zijn gecharmeerd van de vele troeven die Benjamin Mokulu kan voorleggen. Maar voorlopig verdedigt de bonkige spits nog steeds de kleuren van Sporting Lokeren. De Belgische Congolees heeft het over mode, sportschoenen en Playstation.

Benjamin Mokulu is nog maar 22 jaar oud, maar ziet er met zijn 1m85 en zijn robuuste lichaamsbouw bijzonder intimiderend uit. Neem hem mee voor een wandeling door de stad en hij verandert plots in een ontspannen en spraakzame jongen.

Air Max

“Mijn look en stijl zijn in grote mate afhankelijk van mijn humeur. Ik kan zowel sportief als klassiek gekleed voor de dag komen. Ik vind het soms vervelend om dure kleren te dragen terwijl iedereen het kan zien. Ik houd van kleren en ik gun mezelf regelmatig een pleziertje, maar ik toon dat liever niet aan heel België.

“Of er zoiets als een typische Mokulu-outfit bestaat? Laat ons zeggen dat ik houd van de aansluitende jeans van Dolce&Gabbana, maar ook van de hogere, gecentreerde jeans van Armani. Ik vind van mezelf dat ik er wel mee sta. Al heeft dat misschien vooral met mijn gespierde lichaam te maken. Meestal draag ik zo’n jeans met een paar sportieve schoenen en wat dat betreft, dweep ik met Nike. De Nike Air Max-schoenen vind ik het einde en ik heb ze dan ook in zowat alle kleurencombinaties. Mijn lievelingspaar is er een in het rood en wit. Ze zien er zo cool uit dat ik ze bijna niet durf te dragen uit schrik om ze vuil of stuk te maken. (lacht) Ik heb ze nu iets meer dan zes maanden en ik droeg ze nog maar een tiental keren. Ik heb trouwens het geluk dat ik gesponsord word door Nike. Shoppen doe ik het liefst in City 2 in Brussel.”

Videogames

“Als ik niet aan het trainen of spelen ben, vind je me meestal thuis. Meer bepaald op mijn ligbank. Wat mij betreft is dat het belangrijkste meubel dat ik in huis heb. Ik breng er nu eenmaal veel tijd op door dus ik heb er ook wel een paar uurtjes aan besteed om de juiste canapé uit te kiezen. (lacht)

“Thuis houd ik me vooral bezig met de Wii en mijn Playstation. Ik speel voornamelijk sportgames. Ik heb altijd Pro Evolution Soccer gespeeld, maar zelfs ik moet toegeven dat FIFA de laatste tijd de bovenhand heeft genomen. Het is ook leuk dat je bij FIFA met Lokeren kunt spelen. Dat maakt het alleen maar grappiger. Nill De Pauw en KillianOvermeire komen elke week wel een keer of drie langs om samen te spelen. Tegen JérémyTaravel speel ik zelfs elke dag. In FIFA 11 was hij merkelijk beter, maar bij FIFA 12 heb ik tot nu toe de bovenhand. Virtua Tennis speel ik ook graag. En dan nog het liefst van al met Rafael Nadal, mijn favoriete tennisser. Live tennis kijken doe ik eigenlijk alleen tijdens de grandslamtoernooien. Een volledige match uitzitten lukt me echter zelden, daarvoor duurt zo’n wedstrijd te lang.”

Strikes bij de vleet

“Muziek zegt me niet zo veel, maar ik kijk wel enorm veel films. Spanning en een goed verhaal, dat is wat ik zoek in een film. Zoals in Ocean’s Eleven. Als ik naast het voetbal eens wat actiefs wil doen, ga ik bowlen, poolen of iets drinken. Bowlen doe ik in de Bowling Stones in Wemmel. Maar ook in de Ice Bar en Planet vind je me weleens terug.

“Toen ik pas in eerste klasse speelde, was ik helemaal weg van auto’s, maar ik besefte al snel dat het eigenlijk een enorme geldverspilling is. Momenteel rijd ik met een Mercedes A klasse, maar als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik eerder een 4×4-type ben. Ik had vroeger een BMW X5. Een echt plezier op de weg, maar voor mijn bankrekening is die voorliefde voor auto’s minder goed. Voor polshorloges heb ik een zwak.

Ik ben geen echte verzamelaar, maar ik heb wel enkele mooie exemplaren van Guess. De grote modellen met zilveren horlogebandjes kunnen steevast op mijn interesse rekenen.

“Wat mijn favoriete restaurants zijn? Daarvoor moet je niet bij mij zijn hoor. Ik ben niet bepaald het bourgondische type. Geef mij maar fastfood. Als je echt wil weten wat mijn favoriete restaurant is, vrees ik dat Hector Chicken mijn antwoord is.”

DOOR JULIEN BROQUET

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content