Wat doe je in je vrije tijd ?

“Ik probeer vooral veel tijd te maken voor Hanne. We doen in onze vrije uurtjes het liefst van al dingen samen. Verder heb ik een passie voor autosport. Ik kijk graag naar Formule 1. Op zondag probeer ik meestal iets actiefs te plannen samen met een vriend : mountainbike bijvoorbeeld. Eigenlijk interesseren de meeste sporten me wel, ik ben niet voor niets regent Lichamelijke Opvoeding, hé (lacht). Vorig jaar heb ik die job nog halftijds gedaan. Dat was best wel moeilijk te combineren met het voetbal. Ik trainde namelijk ook op donderdag- en dinsdagnamiddag. Voltijds lesgeven was dus toen al onmogelijk.”

Mis je de school ?

“Zoals bij elke jongen die voetbalt, is het altijd mijn droom geweest om profvoetballer te worden. Toch drong het pas tot me door dat die droom misschien wel realiseerbaar was, toen we al heel dicht bij eerste klasse stonden. Eigenlijk besefte ik het pas toen we al in de eindronde zaten.”

Hoe kan je je relatie met Hanne omschrijven ?

“We wonen nog niet samen, maar we genieten van de tijd die we samen doorbrengen. We beseffen hoe goed we het allebei thuis hebben en hoe gemakkelijk het is om nog thuis te wonen. Wanneer we over samenwonen praten, raken we het trouwens niet eens over wie welke taken voor zijn rekening gaat nemen… (lacht). We zijn wel enorm aan elkaar gehecht, maar moeten soms toch goed plannen om elkaar te zien. Op de momenten dat ik thuis ben, moet Hanne meestal werken en omgekeerd. Hanne is enorm lief en staat altijd voor me klaar. Ze weet hoe ze me moet aanpakken en is heel attent. Een mindere eigenschap is haar ongeduldigheid. Bij haar moet alles vooruitgaan. Wanneer we bijvoorbeeld in een boek bladeren om onze reis te plannen, dan zegt zij bij het eerste het beste : ja, dat is een goed hotel, dat nemen we, terwijl ik iets heb van : wacht nu toch even, er komen er nog, hoor. Laat haar ook geen draad door het oog van een naald steken, want als dat niet meteen lukt, krijgt ze het op haar zenuwen (lacht).”

Ben je een levensgenieter ?

“Ik kan pas van iets genieten als ik er eerst voor gewerkt heb. Momenteel geniet ik van de promotie naar eerste klasse. Er komt ook veel meer bij kijken dan je denkt, het is dus best een beetje aanpassen. Alles wordt uitvergroot wanneer je in eerste speelt, terwijl dat in tweede veel minder het geval is. Ik kan met druk omgaan, maar soms wordt het wel eens te veel. Wanneer ik heel gespannen ben, durf ik soms wel eens uitvliegen om me af te reageren. Ook Hanne merkt het aan mij wanneer ik met iets zit. Ik zal mijn frustraties niet noodzakelijk uitwerken op haar, maar ze zal dan toch wel ondervinden dat er iets scheelt.”

Stel : je wint de lotto. Wat doe je met het geld ?

“Goh, ik denk niet dat ik dan extreem gek ga doen. Ik zou het gewoon goed willen hebben : een eigen huisje en zo… Maar ik zou zeker nog iets blijven doen om de verveling tegen te gaan. Je hebt dan gewoon wat meer ruimte om te genieten. Mocht ik echt extreem veel geld winnen, zou ik misschien wel eens willen deelnemen aan Parijs-Dakar. Zoals gezegd hou ik van autosport, motorsport en rally. Ooit heb ik overwogen om een go-cart te kopen, maar uiteindelijk heb ik dat toch niet gedaan.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild ?

“Toen mijn grootmoeder onwel was en naar het ziekenhuis moest. Ik ben een emotioneel iemand, maar laat dat niet zo snel merken. Ik probeer die dingen vaak voor mezelf te houden. Wanneer iemand me echt raakt, klap ik ofwel toe en begin ik te koppen, ofwel vlieg ik uit als tegenreactie. In het laatste geval komt er ineens ook alles uit. Ik ben niet echt een prater, meer een beetje in mezelf gekeerd. Maar sinds Hanne en ik samen zijn, is dat ook al fel gebeterd.”

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content