Geboren op 20 december 1979.

Gaat binnenkort samenwonen met Eline (22).

Welk land of welke plaats wil je absoluut nog eens bezoeken ?

Jonas De Roeck : “Australië. Omdat het aan de andere kant van de wereld ligt en Sydney me wel aanspreekt. Ik zou dan meteen ook Nieuw-Zeeland willen meenemen omwille van de prachtige natuur.”

Voor welke andere sporter koester je bewondering ?

“Mensen die een heel zware sport beoefenen, zoals triatlon. Tijdens de Olympisch Spelen van afgelopen zomer kreeg ik ook veel bewondering voor de enorme kracht die turners ontwikkelen. Prachtig om zien. Ik volg zowat alle sporten en beoefen er zelf ook nog verschillende naast voetbal : tennis, basket, volley, alles met een bal eigenlijk ( lacht).”

Voor welke maaltijd mogen ze je ’s nachts wakker maken ?

“Pizza ! Met veel hesp erop.”

Wat is je slechtste gewoonte ?

“Koppigheid. Als iets niet lukt, blijf ik toch doorgaan, ik geef niet toe. Soms is dat positief, maar het kan ook wel eens anders uitdraaien ( lachje).”

Wat kan jou ontroeren ?

“Kinderen die wenen omdat ze pijn hebben. Huilen doe ik niet vaak, maar ik krijg wel snel een krop in de keel.”

Lijk je op je vader ?

“Heel erg. Mijn lichaamsbouw erfde ik van hem en ik heb ook heel wat dezelfde karaktertrekken. Wanneer ik bijvoorbeeld een boek aan het lezen ben, ga ik daar zo in op dat ik voor de rest niks meer hoor. Dat heb ik van mijn vader.”

Wat is het beste boek dat je onlangs las ?

“De DaVinci Code van Dan Brown.”

Wat is het duurste dat je ooit kocht ?

“Een appartement. Voor de rest ben ik niet iemand die grote bedragen uitgeeft. Ik hou wel van verre reizen, ieder jaar tijdens de winterstop trek ik naar Tenerife.”

Wat vind je de slechtste maatschappelijke verandering ?

“De groeiende onpersoonlijkheid. Niemand zegt elkaar nog goeiedag, iedereen leeft op zijn eigen eiland.”

Waar was je als kind bang voor ?

“Onweer. Zodra ik het hoorde rommelen, ging ik mijn ouders wakker maken. Mijn moeder was meestal al op, want ze is ook bang van onweer.”

Welk type chauffeur ben je ?

“In het algemeen ben ik geen agressieve chauffeur. Alleen als ik in tijdnood zit, durf ik wel eens sneller te rijden, maar zonder risico’s te nemen. Boetes wegens overdreven snelheid kreeg ik nog niet, parkeerbonnen al wel.”

Ben je gelovig ?

“Ik zit niet elke week in de kerk. Ik ben eerder een passief gelovige. Ik denk wel dat God bestaat.”

Wat is het eerste dat je aan God zegt wanneer je in de hemel komt ?

“Waar de rijstpap met bruine suiker blijft.”

Van welke muziek hou je ?

“Van alles eigenlijk. Ik ben zot van Lionel Ritchie. Robbie Williams vind ik ook wel goed.”

Wat is je levensmotto ?

“Maak je niet te veel zorgen. Morgen komt er weer een dag.”

Wat is je mening over de uitslag van de presidentsverkiezingen in Amerika ?

“Ik had het liever anders gezien en Kerry zien winnen. Bush staat me totaal niet aan. De oorlog in Irak is een slechte zaak.”

Kan je goed koken ?

“Zoals de meeste mannen kan ik wel een ei bakken, een spaghetti klaarmaken en een pannenkoek in elkaar draaien, maar ik ben bepaald geen chef-kok. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in, want ik ga samenwonen.”

Deed je ooit al iets voor het goede doel ?

“Sinds een jaar stort ik elke maand iets voor de werking van CliniClowns. Ik koop ook stickers en dergelijke van 11.11.11 of het Rode Kruis. Het doet me wel iets. Ik vind dat je mensen die minder geluk hebben in het leven, moet helpen.”

Wat zou je nog graag willen leren ?

“Van alles. Ik studeerde ooit kinesitherapie, maar het bleek niet te combineren met mijn voetbalcarrière. Ik vond het wel heel interessant, dus misschien pak ik dat ooit nog op. Talen zou ik ook heel graag nog leren, hoewel ik niet echt een talenknobbel ben.”

Ben je een snelle beslisser ?

“Toch wel. Meestal denk ik eventjes na, maar daarna hak ik de knoop snel door.” n

door Loes Geuens

(LG)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content