Kon vorig seizoen in Gent nog worden gewezen naar het grote aantal geblesseerden en geschorsten waarmee het kreeg af te rekenen, dit seizoen mag worden verwacht dat AA Gent zich met minder tegenslag een weg door de competitie zal banen. En vermits het zich samen met Anderlecht, Club Brugge, Standard, en Genk tot de Grote Vijf rekent, is het aan zichzelf verplicht daar ook in de rangschikking te eindigen. Om budgettaire redenen û Gent bouwt nog altijd gestaag een schuld af û kunnen ze zich in het Ottenstadion geen gerenommeerde certitudes permitteren. Maar wat heeft AA Gent op het veld nog nodig om dit seizoen de topvijf te kunnen halen ?

“Niemand”, zegt Steve Cooreman. “We moeten alleen wat meer proberen te scoren en beter te voetballen door niet allemaal onze eigen wedstrijd te spelen, want zo groot was het verschil vorig seizoen niet met de top. Bovendien hebben we de vele blessures toen toch nog goed opgevangen. Topvier moet kunnen, maar wij spreken hier niet van de derde of vierde plaats : wij gaan gewoon proberen een goed seizoen te spelen.”

“Maar”, zegt Nicolas Lombaerts, “die kloof dichten, dat is toch de bedoeling. Ik denk dat we komend seizoen toch enkele topwedstrijden zullen moeten kunnen winnen. Zeker als we straks wat minder pech kennen dan vorig seizoen en zeker tegen Club Brugge moeten we kunnen winnen ( grijnst). We zijn om te beginnen versterkt, vooral voorin. Datti, Zoko en Mladenovic, dat maakt dat we toch iets aanvallender zullen kunnen voetballen. Zoko is kopbalsterk, kan een bal bijhouden en met Datti ernaast heb je diepgang. Dat wordt, denk ik, een mooi koppel. We raken, merk je, ook stilaan meer op elkaar ingespeeld. De bal gaat beter rond en er zit meer rust in de ploeg. Vorig seizoen speelden we soms wat overhaast, nu kent iedereen zijn positie beter : je weet hoe je wie moet aanspelen. Boussoufa in de voeten, Datti diep, Zoko op het hoofd…”

Georges Leekens zag in de voorbereiding toch ruimte voor verbetering : “Van dat gemekker op de scheidsrechter wil ik de ploeg zien af geraken en we moeten slimmer worden in de recuperatie, niet altijd willen tackelen en bijvoorbeeld ook eens een bal breed kunnen leggen als het niet diep gaat. En hopen dat we meer scorend vermogen krijgen, dat de voorzetten vanop de flanken en de laatste pass niet te gehaast gegeven worden, zoals nog af en toe gebeurde.”

RDG

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content