Met Leo Theyskens op de voorzitterstoel zou alles anders worden op Lierse, maar na amper een paar maanden zit er al een pruik in de boter. Ondanks het drukke winkelen van manager Gaston Peeters in Oost-Europa, loopt het op het veld voor geen meter. Ook was er het mysterieuze incident met Daniel Cruz, waarover een verzonnen verhaaltje van ziekte werd opgedist, en nu lijkt de belangenbehartiger van de Colombiaanse speler, Bob van Jole, stilaan zijn langste tijd te hebben gehad op het Lisp.

“Ik wacht op een telefoontje van Leo Theyskens”, zegt de man die enkele jaren geleden mee aan de wieg stond van het megalomane GBA-project. “Ik wil verduidelijking van mijn situatie. Theyskens heeft me gevraagd om hem te adviseren, ik was vrij en wilde dat doen. Met veel moeite hebben we een structuur uitgewerkt, maar toen die eenmaal op gang kwam, zag ik dat er van structuur en organisatie weinig in huis kwam. Ik heb het daarna even aangekeken. Leo heeft beslist zelf de dagelijkse zaken in handen te nemen, maar daar heeft hij door zijn andere bezigheden weinig tijd voor. Hij is zelden op de club en laat de zaken steeds meer over aan zijn rechterhand, Daniel Kiesauw. Mij werd gevraagd om de juridische zaken te doen en de lijken uit de kast op te ruimen, maar nu wil ik klare wijn. Ik had een afspraak met hem vorige week, maar die is afgezegd.”

Volgens Van Jole is hij niet de enige met vragen. “De onrust die ik verwoord, leeft bij iedereen. De vaste lijn die Theyskens aangaf te gaan volgen, lijkt te ontbreken. Alles is langzaam afgebrokkeld naar de situatie zoals die was onder Gaston Vets. Ik vind dit geen goede manier om een club te leiden.”

Vanuit Zagreb noemde Theyskens zondagochtend de positie van Van Jole bij Lierse “ongewijzigd, maar ik ga niet ontkennen dat een gesprek zich opdringt”. Ten laatste vandaag (woensdag) zou hij met Van Jole samenzitten. “We zullen kijken of we samen tot een oplossing kunnen komen voor de invulling van zijn opdracht, waar ik tevreden mee ben en hij ook. Belangrijk is dat je in teamverband werkt, maar Van Jole was de laatste tijd weinig op de club en daar ben ik alleen niet ontevreden over. Waar het ook over gaat, is dat er voetbaltechnische knowhow is beloofd, die tot nog toe echter onvoldoende is gebleken.” ( GF/JH)

GF/JH

‘Er is voetbaltechnische knowhow beloofd, maar die is tot nog toe onvoldoende gebleken.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content