Manchester City

© belgaimage

TACTIEK

Slachtoffer van Chelsea vorig seizoen in de slotfase van competitie en beker, én in de finale van de Champions League. Toen Kevin De Bruyne uitviel in januari in de competitie kon Pep Guardiola dat nog opvangen. De zegereeks waarmee City toen de basis legde voor een nieuwe titel werd niet onderbroken. In de finale van de CL lukte dat niet. Zonder De Bruyne en een echte 9 miste City creativiteit én stootkracht. Aan dat laatste werd niks gedaan. Een zomer lang werd de kampioen in verband gebracht met Harry Kane maar uiteindelijk kwam die niet de door Agüero vrijgelaten plaats innemen. Een creatieve speler om De Bruyne bij te staan kwam er wel: Jack Grealish (116 miljoen euro).

Manchester City

Guardiola kan zijn 4-3-3 met varianten nu overdenken. Een valse negen, of Ferran Torres in de spits, met Jesus en Grealish in de pockets? Of toch Sterling, vedette van het EK, maar bij City met minder impact? Vier goeie middenvelders ( Rodri, Gündogan, De Bruyne en Silva) voor drie plaatsen op het middenveld. En een goeie verdediging voor een sterke doelman.

Manchester City

SMAAKMAKER Jack Grealish

Ongetwijfeld een van de meest besproken transfers van deze zomermercato. Zijn hele leven speelde Grealish voor Aston Villa; enkel tussen september 2013 en april 2014 werd hij een jaar uitgeleend aan Notts County.

De flamboyante speler werd nog een grotere held bij The Villans door te scoren tegen aartsrivaal Birmingham City nadat een toeschouwer eerder in de wedstrijd het veld bestormde en Grealish een klap in de nek gaf.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content