Maandag 24/5

Marcel Raducanu ? Tony Woodcock ? Juan Asensi ? Wim Rijsbergen ? Frank Stapleton ? Maxime Bossis ? Stoïcho Mladenov ? Lars Bastrup ? Gino Iorgulescu ? Enrique Quini ? Imre Garaba ? Paul Sturrock ? Joachim Streich ? Pierluigi Casiraghi ? Kevin Ratcliffe ? Pascal Vahirua ? Marco Tardelli ? David McCreery ? Sjaak Swart ? Alberto Costa Pereira ? Slaven Zambata ? Amaro Amancio ?

Dinsdag 25/5

Slecht nieuws : Nancy van Cisko Kid is opgepakt wegens handel in cocaïne ! Tenminste, dat beweert het gerecht, en daar zijn we in België best wat voorzichtig mee. Die avond op Racing Genk, hij staat in ons geheugen gegrift. Nancy Zago en de cornervlag, herinnert u het zich ? En Jan Boskamp, die in de spelerstunnel nog snel voor de camera verklaarde dat een dergelijk spektakel niet op een voetbalveld thuishoorde, alvorens naar buiten te sprinten om het einde van de act live te kunnen meemaken.

Na deze wat al te frivole show werd Jos Vaessen voorzitter en Sef Vergoossen trainer, en keerden de goede manieren en het klassieke geloof terug in het Fenixstadion. Jammer.

Donderdag 27/5

Victoria Beckham in de Marie-Claire : ‘Diep vanbinnen geloof ik dat ik de trouwste echtgenoot heb die ik me kan wensen. Ik weet gewoon dat David mij nooit bedrogen heeft.’

Maar gij simpele duif, hoe is dat nu toch mogelijk ? De foto’s staan open en bloot in de gazet. Het is op televisie geweest ! Aardbeien op haar bed ! En dat gij te mager zijt, dat heeft hij gezegd. ‘Ge hebt daar gene pak aan’, wij citeren hem letterlijk. Maar volgens u heeft hij u nooit bedrogen. Raad gevraagd aan Hillary Clinton of hoe zit dat ? Het is niet bij zangeressen dat een mens het verstand moet gaan zoeken, voor zover nodig is dat opnieuw bewezen. Dat Johan Verminnen met zijn Zamu daar eens iets tegen doet.

Vrijdag 28/5

Voor Kim Clijsters is het stilaan erop of eronder aan het worden : zelfs Patricia Ceysens begint zich nu te moeien. Ceysens, ook bekend als de e-mama, is Vlaams minister van… even opzoeken… Economische Zaken, jawel. En zij heeft laten horen dat Kims bruidsjurk uit een Belgisch modehuis moet komen.

Hier enkele tips van uw Scout aan de aanstaande mevrouw Hewitt. Eén : koop uw kleed bij wie ge wenst, maar mijd de couturier van Patricia Ceysens. Ook die zwarte aardappelzak en die plastieken botten van op het Masters-defilé zouden wij niet dragen. Twee : zie vooral dat er op de jurk plaats genoeg is om alle sponsors te vermelden, onder de zeven meter sleep zouden wij niet gaan. En drie : zorg dat uw vader op de dag van het feest geschoren is. Llei en Lleyton, wat mannen betreft houdt Kim alvast nominaal niet van veel afwisseling.

Zondag 30/5

Het is echt voor de doven dat wij spreken. ‘Voorspel niets in de sport, trek zelfs geen conclusies uit wat al gebeurd ís, want binnen de vijf minuten wordt uw hoogdravende gezwets door nieuwe feiten weerlegd.’ Hoe dikwijls zouden wij het hier al geschreven hebben ? Honderd keer ? Duizend keer ? Maar dacht u dat er iemand luistert ?

De voorbeschouwingen op een interland lezen wij altijd pas de dag erna. Moet u ook doen, je lacht je dood. Nederland-België. Kanonnenvlees ! Wie haalt het in zijn hoofd om veertien dagen na de competitie een interland tegen uitgerekend Nederland te programmeren ? Wat bezielt die dwaas van een Anthuenis om koppig vast te houden aan een versleten bejaarde als Didier Dheedene, terwijl iedereen weet dat Nico Van Kerckhoven linksachter moet staan. Om nog niet te spreken over de slapstick met onze keepers, en dat tegen een ploeg die aan de lopende band scoort. Een schietkraam wordt het, een trauma voor een jongen zonder ervaring als Tristan Peersman. En Mbo eenzaam in de spits, zo krijg je toch geen enkele kans. Hij zal op de blaren moeten zitten, Anthuenis, met zijn domme plan om alleen tegen sterke landen te sparren.

Om kwart over acht is dat allemaal waar, om kwart over tien is het complete nonsens. Zou er één ander vak zijn waarin je er zo ongegeneerd naast mag slaan als in de sportjournalistiek ?

Koen Meulenaere

‘Maar gij simpele duif.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content