Lokomotiv Moskou

© Bongarts/Getty Images

TACTIEK

De ploeg van de Russische spoorwegen verloor een paar belangrijke spelers, zoals Jefferson Farfán, maar vooral hun beste man, Aleksej Mirantsjoek. Die hield aan een sterke Champions Leaguecampagne een transfer naar Atalanta over, die 14,5 miljoen euro in de clubkas deed belanden. Mirantsjoeks vervanger, de Kameroener Kamano, kon zich nog niet doorzetten. Lokomotiv heeft met centraal verdediger Magkeyev en middenvelder Ribtsjinski een paar goeie eigen jongeren, maar de belangrijkste spelers zijn dertigers, zoals international Ignatjev. Het heeft een goeie verdediging met de Kroaat Corluka als organisator. Op het middenveld stuurt de alomtegenwoordige Pool Krychowiak de ploeg aan. Voorin, waar de 30-jarige Russische international Smolov maar niet het etiket van eeuwige belofte kwijtgeraakt, knelt het schoentje. Men wilde de Kroaat Mandzukic halen, maar dat lukte niet. Trainer is de onbekende Serviër Nikolic, tijdens de coronapauze gehaald door het nieuwe management.

Lokomotiv Moskou

SMAAKMAKER: GRZEGORZ KRYCHOWIAK

De 30-jarige Poolse international is een ervaren middenvelder die via kleinere Poolse clubs in Frankrijk belandde, waar hij via Bordeaux, Reims en Nantes zijn weg zocht. Met Sevilla won hij de Europa League, bij PSG kwam hij vervolgens niet echt aan bod. Na een uitleenbeurt aan West Bromwich kwam hij in de winter van 2019 bij Lokomotiv terecht. Van oorsprong is hij een verdedigende middenvelder, maar in de praktijk ontpopt hij zich tot een box-to-boxspeler, alomtegenwoordig, en ook scorend.

Lokomotiv Moskou
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content