Thoke is Nederlandse, hoe heb je haar leren kennen ?

“Wij zaten op dezelfde school en zij woonde toen ook in Overijse, waar ik opgroeide. Op een lokale fuif raakten we aan de praat. Je weet hoe dat gaat op die fuiven : een beetje drinken, een beetje dansen… ( Thoke : “… een kusje.”) Dat is nu acht en een half jaar geleden. Ik had het nummer van Thoke gevraagd en waagde het haar te bellen. Een grappige anekdote, want haar vader nam op en ik vroeg : ‘Is Thoke thuis ?’ Hij antwoordde ‘nee’ en legde onmiddellijk de hoorn neer. Toen dacht ik even : ai ! ( Lacht.) Maar het heeft mij niet tegengehouden.”

Beschrijf Thoke eens ?

“Wij zijn elkaars tegenpool, wat ik wel interessant vind. Zij is heel sociaal, ik minder. Ze interesseert zich ook voor totaal andere dingen dan ik. Door haar heb ik meer aandacht voor muziek, theater of de media. Ik zou uit mezelf bijvoorbeeld niet snel naar een musical gaan, maar Thoke leert mij die dingen ontdekken.”

Jullie wonen nu in het centrum van Antwerpen. Heeft dat een speciale reden ?

“Toen ik in januari uit Engeland vertrok, woonde ik een tijdje weer bij mijn ouders in Overijse. Het was echter niet evident om elke dag in de ochtendspits naar Lier te rijden. Ik zocht iets in de buurt van Antwerpen en in feite had ik wel zin om eens in een stad te wonen. Toen vond ik deze loft. Thoke kwam er pas enkele maanden later bij, zij moest eerst nog haar studies in Engeland afmaken.”

Je bent sinds drie maanden de trotse vader van een dochter, Iris. Was je aanwezig bij haar geboorte ?

“( Fier.) Ja, ik hielp duwen op de buik. Ik was na afloop meer buiten adem dan Thoke. Toen de kleine eruitkwam en begon te schreien, besefte ik pas : vanaf nu zijn we met drie. Ik moet wel toegeven dat het even schrikken was, want omdat Iris had vastgezeten, was haar broze hoofdje een beetje misvormd. Redelijk alien-achtig. Ik vroeg aan de dokter of dat wel normaal was. Maar het is nog goed gekomen, ik vind haar een prachtige baby.”

Kom je zelf uit een grote familie ?

“Ik heb één broer, die negen jaar jonger is. We zijn wel een sportieve familie : mijn vader speelde ook voetbal op redelijk hoog niveau en mijn grootvader was wielrenner.”

Hoe kijk je terug op je periode in Engeland ?

“Met een dubbel gevoel. Ik heb er vier jaar lang graag gewoond, maar ik was er om mijn job uit te oefenen en door blessures kwam ik daar weinig aan toe. Het eerste anderhalf jaar zat ik daar bovendien alleen – Thoke zat in Amsterdam – en voelde ik me soms eenzaam. Ik spendeerde mijn dagen met Playstation en met op café gaan met de ploegmaats.”

Jullie hebben in huis twee katten rondlopen en er is zelfs een heuse kattenspeeltuin voorzien. Ben je zo’n dierenliefhebber ?

“We hebben die katten in Engeland gekocht, een idee van Thoke. De eerste was Boy, afgeleid van playboy, de naam die hij draagt op zijn geboortepapier. Een heel rustig beest. We vonden dat er een tweede bij moest om hem gezelschap te houden. De tweede heet Pearl, een echt kreng soms ! Het zijn alle twee karakterkatten. Nu we Iris erbij hebben, krijgen ze minder aandacht, waardoor ze wel wat jaloers zijn. We zorgen er daarom voor dat we de katten nooit alleen laten met de baby.”

Heb je nog tijd voor hobby’s ?

“Vroeger gingen we vaak naar de bioscoop. Soms zelfs twee tot drie keer per week. Het liefst zie ik mainstreamfilms. Tijdens de zwangerschap moesten we ons bioscoopbezoek verminderen, wegens te veel lawaai voor de kleine, die dan wild ging schoppen in Thokes buik. Ik kijk ook redelijk veel tv. De reeksen die ik echt graag volg, heb ik op dvd : ‘Alias’ en ’24’. En reality-programma’s zoals ‘De slechtste chauffeur’ of ‘Idool’ zijn ook wel grappig om zien.”

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content