KV Oostende

© belgaimage

WAT ZIJ ZEGGEN GAUTHIER GANAYE CEO

‘Onze situatie vergelijken met die van vorig seizoen, slaat nergens op. Welke club kan spelers vervangen als Jack Hendry, die nu Champions League speelt, of Arthur Theate, die nu Rode Duivel is? Misschien dat Brugge of Genk dat kunnen, maar Oostende niet. Fortes was geschorst en nadien geblesseerd, en Medley is nog maar 21 en woont voor het eerst ver van zijn familie – dat maakt hun aanpassing er niet eenvoudiger op.

‘Niettemin, mocht ik de transferperiode overdoen, ik zou weinig veranderen, ook al lijkt dat misschien wat bizar in onze huidige situatie. Ik ben ervan overtuigd dat onze nieuwkomers nog zullen tonen wat ze in hun mars hebben. Van Koziello bijvoorbeeld, verwacht ik nog heel veel. Zonder zijn blessures hadden we nooit een speler van dat kaliber kunnen halen. Hij mist nog wat ritme, maar met een goede Koziello zal ook een Maxime D’Arpino zich meer op zijn gemak voelen.

‘Hoe dan ook gaan we ons in de winter versterken. Dat hebben we al gedaan met Kyle Duncan, die uit de MLS komt en ons op rechts veel gaat bijbrengen. En hij zal niet de laatste zijn. Idealiter komen de versterkingen snel, zodat ze aan de stage kunnen deelnemen en zich sneller aan de ploeg kunnen aanpassen. Maar we gaan ook geen halve ploeg halen, hé! We zijn overtuigd van de kwaliteiten van onze kern. Het probleem is dat we bewust voor een beperkte kern en een lage loonmassa gekozen hebben, maar dat precies dat ons wegens langdurige blessures parten heeft gespeeld.’

WAT WIJ ZEGGEN

De zomer was zoals verwacht nogal woelig. Van de sleutelspelers die het spel van KVO vormgaven, bleven alleen de Franse regisseur Maxime D’Arpino en de Senegalese reus Makhtar Gueye in de koningin der badsteden. Jelle Bataille, Jack Hendry, Arthur Theate, Andrew Hjulsager en Fashion Sakala moesten vervangen worden, dat zijn vijf belangrijke pionnen in de basiself van de kustboys. Zes zelfs, als we er Kévin Vandendriessche bijtellen. Een opgave die nog lastiger werd omdat CEO Gauthier Ganaye tegelijkertijd een competitieve ploeg moest samenstellen in Nancy, dat overgekocht werd door de Pacific Media Group.

KV Oostende

Vier transfers van de kustboys gingen rechtstreeks naar Frankrijk, zeven andere nieuwkomers kwamen de vertrekkers aflossen, maar ze konden die niet doen vergeten. Goalgetter Ambrose stond op de radar van andere eersteklasseclubs. Hij kon Sakala niet doen vergeten, maar zorgde in zestien wedstrijden toch al voor zes beslissende acties (drie goals en drie assists) en kan veel verdedigers in eerste klasse in de problemen brengen. Rocha Santos is soms wat afwezig bij balverlies, maar is ook in staat tot geniale flitsen die wedstrijden winnen, ook al toont hij dat momenteel zelden.

De ontgoochelingen situeren zich vooral in de verdediging, behalve dan wat betreft Koziello, wiens cv meer beloofde dan hij momenteel laat zien: noch Fortes, noch Medley konden overtuigen in een van de zwakste defensies van eerste klasse.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content