KV Mechelen

© belgaimages

Op het Kiel is er qua sfeer en beleving niet zo veel verschil met vorig seizoen. De supporters zijn nog even kritisch, ongeduldig, humoristisch en luidruchtig. Een voetbalfan wil vooral wedstrijden en goals zien, zijn ploeg punten zien pakken, liefst met mooi voetbal, dat is zelfs in eerste provinciale plezierig. Maar goed, je wil naar de top, daarvoor doen ze aan sport. De gevolgen van juridische ellende waar ze vorig seizoen door moesten, lijken redelijk verteerd. Iedereen weer blij.

Maar wat lees ik nu in Sport/Voetbalmagazine nummer 35? Mark Uytterhoeven maakt onderscheid tussen schuldige en nietschuldige KV Mechelenbestuursleden. Dan word ik toch weer een beetje kriegel en krijg ik toch vragen bij de aanpak van hun matchfixingdossier. Zowel hun supportersorgaan dat in het bestuur is vertegenwoordigd als Dieter Penninckx en alle ‘schuldige’ bestuursleden zweren nog altijd bij de onschuld…? Ze zijn daar zeer standvastig in, ieder die daar twijfels over heeft wordt getorpedeerd met verwijten. Ze hebben hun spelers, technische staf en supporters dezelfde mening opgedrongen, onder de vlag ‘met zijn allen’. Uytterhoeven en de andere nietschuldige bestuursleden, zegt hij zelf, zouden niet welkom zijn bij Cercle Brugge. Tot nu had er nog nooit iemand gesproken over schuldige bestuurders…

Een warme oproep aan het bestuur van één van de mooiste clubs van het land. Het is goed om samen aan hetzelfde zeel te trekken, maar als er bestuursleden opvallende fouten zouden hebben gemaakt spreek daar dan over en verontschuldig je voor hun fouten en de mogelijke rotzooi die ze, indien van toepassing, zouden hebben aangericht. (Of nog beter laat ze dat zelf doen) Deze kwestie zal blijven irriteren en blijven opspelen, zowel in KV-rangen als bij andere clubs en hun supporters, zolang ze niet is opgehelderd bij monde van het bestuur van de club.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content