De Franse international en clubaanvoerder deelde mee dat hij aan het eind van het seizoen de club, waarvoor hij in dertien seizoenen 329 wedstrijden speelde, zal verlaten. Opvallend daarbij : hij onthulde de naam van zijn nieuwe werkgever nog niet. Maar volgens France Football lijkt alles erop te wijzen dat de doelman volgend seizoen voor PSG speelt. De bijna 27-jarige Landreau veroverde met Nantes een titel (2001) en twee bekers (1999 en 2000). Hij stak trouwens niet onder stoelen of banken dat hij graag eens andere lucht wilde opsnuiven, aangezien hij moest vaststellen dat zijn club elk jaar de ambities wat terugschroeft.

Dit dossier bracht alvast een hele geruchtenmolen op gang. Zo kondigde de voorzitter van Nantes, Rudi Roussillon, aan dat de club zes nieuwkomers wil binnenhalen. PSG zou immers niet alleen Landreau losweken bij Nantes, maar ook de jonge belofte Jérémy Toulalan. De overstap van Landreau zou ook heel wat verschuivingen kunnen veroorzaken in het doelmannenwereldje. Als opvolger van Landreau zou Nantes in de eerste plaats aan Rémi Vercoutre denken, de doublure van Grégory Coupet bij Lyon. Ook Ronan Le Crom (Troyes) en Bertrand Laquait (Charleroi) zouden in aanmerking komen. De voorzitter van Nantes kreeg alvast al minstens tien cv’s binnen van doelmannen. De overstap van Landreau naar PSG doet uiteraard ook vragen rijzen bij de toekomst van Lionel Letizi en Jérôme Alonzo. De eerste kan naar Nice, Alonzo kan mogelijk de overstap maken naar tweedeklasser Valenciennes.

Ook voor de seizoensrevelaties is er veel belangstelling. Yohan Pelé (23, Le Mans) werd al meer dan vijftien keer gescout door Arsenal, maar ook Rennes zou hem graag binnenhalen. Jérémie Janot, het boegbeeld van Saint-Etienne, onthulde dat West Ham hem wil. Kortom, er ontstaat straks wellicht een echte keeperscarrousel. Temeer omdat ook voor doublures die veelal weinig speelgelegenheid krijgen, er heel wat interesse bestaat.

PSG staat te koop voor 60 miljoen euro. Bertrand Méheut, de grote baas van Canal + verklaarde dat “zijn groep het televisiestation overkoepelt dat de Franse competitie uitzendt en dus niet de roeping heeft om aandeelhouder te blijven van een club”. Er werden al diverse proefballonnetjes over een overname opgelaten. Het dossier van Luc Dayan en van Rai, de vroegere Braziliaanse middenvelder die nu sportief directeur zou worden, kan naar verluidt op de meeste bijval rekenen.

Eric Poulat maakt deel uit van de 23 scheidsrechters die straks op het WK mogen fluiten.

Frédéric Déhu, de aanvoerder van Marseille, speelde vorige zaterdag zijn vierhonderdste wedstrijd in de Franse eerste klasse.

Erik Edman, de Zweedse verdediger van Rennes, liep een breuk op aan een beentje in de enkel. Hij moet twee tot drie maanden aan de kant blijven. In de competitie zal hij dit seizoen niet meer aantreden. Of hij nog het WK haalt, is hoogst twijfelachtig.

Het seizoen 2006/07 gaat op 5 augustus van start. Ligavoorzitter Frédéric Thiriez maakte bekend dat hij alle clubs wil verplichten om een verwarmde grasmat aan te leggen.

Marc Keller (ex-Straatsburg) werd benoemd tot algemeen directeur van Monaco.

François Clerc, de rechtsachter van Lyon die uitgroeide tot grote seizoensrevelatie, is einde contract en ontving voorstellen van maar liefst 38 verschillende clubs.

Daniel Cousin, de 29-jarige spits van Lens, verklaarde dat hij “als Marseille hem wil, hij desnoods te voet naar daar gaat”. De clubleiding kon zoveel openhartigheid maar matig appreciëren.

SVV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content