Juventus FC

© Getty Images

Trainer – Massimiliano Allegri, 11/08/1957

? Allegri’s eerste seizoen (2008/09) als hoofdtrainer in de Serie A begon rampzalig. Als coach van Cagliari wist hij geen enkel punt te puren uit de eerste vijf wedstrijden.

? Hij won bij zijn vorige passage bij Juventus vijf titels op een rij.

? Op zijn 24e was Massimiliano klaar om te trouwen. Twee dagen op voorhand bedacht Allegri zich. Iets waar de aanstaande bruid niet mee kon lachen.

Transfers

In

Kaio Jorge (Santos, Bra).

OUT

Gianluigi Buffon (Parma Calcio), Gianluca Frabotta (Hellas Verona), Marko Pjaca (Torino FC).

Smaakmaker – Federico Chiesa

Met enkel winst van de Coppa Italia kende Juventus een matig seizoen. Een van de weinige spelers die toch wist te bekoren, was Federico Chiesa (23). In de finale van de Coppa maakte hij het winnende doelpunt tegen Atalanta en in de competitie was hij goed voor acht doelpunten en evenveel assists.

Chiesa, geboren in Genoa, belandde op zijn tiende in de jeugdopleiding van Fiorentina, waar hij uitgroeide tot een typische vleugelspeler. Onder leiding van coach Paulo Sousa mocht hij in 2016 debuteren in het eerste elftal; hij startte in de basis voor de openingswedstrijd tegen Juventus.

Afgelopen seizoen speelde de flankaanvaller nog drie wedstrijden in het shirt van Fiorentina, daarna vertrok hij richting Turijn. Juventus huurde hem voor twee seizoenen met een aankoopoptie van rond de 40 miljoen euro. Een koopje, zeker na de sterke prestatie van Chiesa op het EK. Benieuwd of hij deze lijn kan doortrekken in de competitie. Want na een jaar zonder titel, zal het nog meer van moeten zijn bij de Oude Dame.

Federico Chiesa
Federico Chiesa© BELGAIMAGE
Juventus FC
Juventus FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content