“Alleen van de Champions League probeer ik geen enkele wedstrijd te missen”, stelt Jonas De Roeck. De centrale verdediger van Germinal Beerschot geniet graag van het topniveau. “Op een avond kan je heel wat heerlijke momenten beleven. Ook in die samenvattingen. Het is voor mij niet alleen de beleving, maar ook de indrukwekkende snelheid van uitvoering. Weet je, ik probeer ook nog iets bij te leren door goed te kijken naar die verdedigers. Ik werd in Barcelona geboren en die band blijft nog altijd bestaan. Hun manier van spelen, vrij aanvallend met veel beweging, bevalt me enorm.”

In principe volgt de Antwerpenaar het Europese kampioenenbal via Kanaal 2. Maar soms maakt de toekomstige speler van AA Gent graag een uitzondering. “Als Johan Cruijff op de NOS analyseert, schakel ik snel over naar daar”, beweert De Roeck. “Hij heeft een heel aparte visie op de wedstrijden en op bepaalde fasen, ik apprecieer die wel.”

Ook Studio 1 op zondag behoort tot de favoriete sportprogramma’s van De Roeck. “Een aangename formule, met wat discussies. Maar ik ga er wel niet speciaal voor thuisblijven. Het concept op maandag bevalt me ook wel, zeker door de spitsvondigheid van Filip Joos. Alleen zit je daar met een immens probleem : het té late aanvangsuur. ( grijnst) Een normaal mens ligt dan al in bed. Opnemen met de video of dvd doe ik niet. Dat is alleen weggelegd voor Match of the Day. Engeland blijft toch de echte bakermat van het voetbal. Iedereen ademt die sport daar uit. Voor de meesten is het pure passie. Daar hou ik wel van.”

In de zomermaanden durft De Roeck wel eens tijd maken voor de grandslamtoernooien in het tennis. “Roland Garros of Wimbledon, maar dan vooral liever de samenvattingen. Een hele wedstrijd duurt me toch iets te lang”, weet hij. “Maar ik ben wel de eerste supporter van de Belgische deelnemers. Hun prestaties volg ik op de voet. Ik vind het nog altijd bijzonder jammer dat Kim Clijsters aan haar afscheidsjaar bezig is. Natuurlijk begrijp ik het ook wel, want ze moest toch al een pak opofferingen doen voor het niveau dat ze haalde.”

Het WK zwemmen zal aan hem voorbijgaan. “Omdat we, volgens mijn bescheiden mening, niet echt iemand hebben om naar uit te kijken”, stelt De Roeck. “Mijn nationaal gevoel kwam wel naar boven tijdens de Olympische Spelen, toen Fred Deburghgraeve nog meedeed.”

De Scheldeprijs in Schoten is een jaarlijkse vaste afspraak. “Wielrennen boeit me. Een echte Vlaamse kermis, met veel sfeer. Daarom volg ik ook de klassiekers vanuit mijn luie zetel op tv.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content