Dat David Beckham met een popster is getrouwd en dat Ronaldo van het bourgondische type is, weet stilaan iedereen. Maar hoe zit het met de levensstijl van onze eigenste topsporters ? Onze Madame ging op bezoek bij Jimmy De Wulf.

“Een Cerclefan is Bruggeling”, zegt Jimmy De Wulf. Hij verruilde samen met zijn vriendin Sofie het ouderlijke huis aan de Belgische kust voor een bescheiden maar gezellig appartementje binnen de stadsmuren van de hoofdstad van West-Vlaanderen. Meermaals per dag dringt het geluid van paardenhoeven op de kasseien door tot op hun appartement. En op enkele meters van hun voordeur, genieten ze van een zicht waarvoor Japanners met plezier hun fototoestel boven halen. “We wilden naar Brugge verhuizen, maar een woonst in het centrum was geen prioriteit. We zochten vooral een appartement met een ruime woonkamer.” Sofie en Jimmy hebben eerst alles opnieuw behangen en geschilderd. “We wilden graag donkere kleuren combineren met meubelen in lichte kleuren. Zo proberen we een moderne gezelligheid in het interieur te brengen.”

Het hoge Noorden

Aan de schoorsteen in de woonkamer hangt een fotokader met herinneringen aan hun reizen. Jimmy denkt met plezier terug aan zijn periode in Noorwegen. Hij speelde er op uitleenbasis bij Tromsø en wil er zeker nog terug heen. “De meeste mensen kiezen voor het zuiden, maar ik weet wel beter. Het land heeft iets speciaals. Ik zat in het hoge Noorden en als ik met de auto door de fjorden reed, kwam ik op twee uur tijd niemand tegen. De kou is er ook anders : als het hier vriest, loopt iedereen te bibberen. Daar zeg je : ’t is fris.”

Zicht op het water

Aan de voorkant hebben Jimmy en Sofie een uniek zicht. Ze kijken uit op het water en enkele typisch Brugse huisjes. “Toen het gesneeuwd had, was het werkelijk prachtig”, vertelt Jimmy. Vroeger woonde het paar aan de kust, maar ze hebben zich goed aangepast. Het gebrek aan een tuin compenseren ze door op het terras van tearoom Du Phare om de hoek iets te eten of drinken. Ook het Brugse nachtleven heeft de verdediger al ontdekt. “Vroeger ging ik graag weg in Blankenberge, nu gaan we ook naar het centrum van Brugge. Ik ga graag uit na de wedstrijd. Als er gefeest kan worden, ben ik erbij. Dat is het aantrekkelijke aan Cercle. Ik heb daar echte vrienden. Als de wedstrijd tegenviel, spreken we op een rustige plaats af om na te praten. Als we winnen, gaan we eerder naar de Vuurmolen.”

Koersfiets

In de extra kamer staat een koersfiets te blinken. “Ik spreek graag af met vrienden om erop uit te trekken met de fiets. Meestal maken we dan ritjes van zestig à zeventig kilometer en daar geniet ik van”, vertelt Jimmy. “Op het einde van de rit belanden we vaak op een terrasje.”

Allergisch aan mosselen

Jimmy achter het fornuis is geen uitzondering. Soms neemt hij samen met zijn vriendin een kookboek om iets klaar te maken. “Ik probeer graag iets uit, maar dat blijft eerst tussen ons om te kijken of het lukt”, zegt hij. Zoals het een voetballer betaamt, probeert hij ook gezond te eten. “Na een match geniet ik wel van frietjes met een stuk vlees, maar vóór de wedstrijd – zeker de tweede helft van de week – probeer ik regelmatig groenten te eten.” Jimmy gaat ook graag uit eten. “We hebben het voor sfeervolle etablissementen. Ik houd enorm van fondue, ribbetjes of steengrill. Ik zou ook graag mosselen eten, ik ben tenslotte van de kust, maar ik word er altijd ziek van. Ik vrees dat ik allergisch ben.”

Karikatuur

Aan de muur hangt een tekening van Jimmy in de uitrusting van Cercle. “Ik ben al verscheidene jaren peter van de supportersclub in Loppem. Deze tekening heb ik cadeau gekregen tijdens een supportersavond. Ik vind het mooi, het is goed gelukt”. De fan die deze tekening maakte, vergat ook Jimmy’s achtergrond niet. Wie goed kijkt, herkent in de tribune de pier van Blankenberge. “Ik heb ook een karikatuur, maar het glas van het kader is helaas gebroken”, voegt hij er nog aan toe.

Ikea

Sofie en Jimmy zijn hun roots niet vergeten. Tijdens een zoektocht naar decoratie voor de zitplaats, vonden ze in Ikea een kader met een speciale afbeelding van de zee. Het paar gaat nog wekelijks terug naar de kust, op bezoek bij hun ouders. “De foto geeft het gevoel van de zee weer en past hier bovendien mooi”, zegt Jimmy. Maar verder is hij geen kunstliefhebber. “Ik hou wel van de schilderijen van Sofies vader, maar ik zal nooit een museum binnenstappen voor een tentoonstelling.”

LEEN MALLEZIE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content