Wanneer zijn jullie getrouwd ?

“Op 27 december 2003, een mooie dag, net zoals ik het mij had voorgesteld. Normaal zouden we onze huwelijksreis naar de Dominicaanse Republiek maken, maar dat plan is door omstandigheden altijd uitgesteld. Eerst waren er daar immense overstromingen, dan stierf de grootmoeder van Marc en iets daarna werd mijn bomma geveld door een hartinfarct. Het klinkt misschien stom, maar ik heb nu het gevoel dat over die huwelijksreis een vloek hangt. Weet je, ik zou liever met de wagen door Italië trekken en ik wil zeker Rome eens bezoeken.”

Je houdt van cultuur ?

“Ook geschiedenis interesseert mij enorm, ik kon echt úren luisteren naar de oorlogsverhalen van mijn grootvader. Ik kan ook redelijk goed tegen het leed dat je in oorlogsfilms ziet.”

Wat heb je gestudeerd ?

“In de hogeschool van Hasselt studeerde ik communicatiebeheer, met in het tweede jaar bedrijfscommunicatie als optie. Reclamecampagnes uitdenken, commercieel schrijven, copywriting, van die dingen. In het tweede jaar moesten we een soort ideeënbank creëren en daar stond ik toch bekend als de creatieve. Zo heb ik ooit eens een radiospot voor Humo uitgevonden : dat was gebaseerd op het deuntje van ‘Meisjes’ van Raymond Van het Groenewoud. Volgens mijn klasgenoten is die spot, in een iets aangepaste versie weliswaar, daarna gebruikt door Guy Mortier.”

Daarna gemakkelijk werk gevonden ?

“De economie draaide toen goed, dus nam ik eerst twee maandjes vakantie. Maar toen was er opeens 11 september en besefte ik: de economie zal helemaal in elkaar stuiken. Ik raakte even in paniek, maar via een wervingskantoor ben ik toch aan de slag geraakt in de sector waarvoor ik had gestudeerd.”

Waar werk je ?

“Bij Rettig ICC aan de luchthaven van Maastricht, in de branche van verwarmingsinstallaties. Ik ben er communicatie- en marketingassistente en een van mijn verantwoordelijkheden is het uitbrengen van een intern magazine dat over alle units heen gaat, verspreid over Europa, China en de VS. Talenkennis is zeer belangrijk in mijn functie. Marc en ik gaan op 7 september trouwens beginnen met avondlessen Spaans. Wij reizen allebei heel graag en het stoort mij om naar een land te vertrekken waar ik me niet verstaanbaar kan maken. Daarnaast ben ik ook van plan een cursus grafische vormgeving te volgen.”

Hebben jullie het al over kinderen gehad ?

( Marc kijkt gespeeld kwaad in onze richting.) “Ja, natuurlijk, maar we hebben momenteel tijd te kort. Mocht de week meer dan zeven dagen tellen, ja, dan wel. ( Marc : “Goed geantwoord !”) Ik wil er drie, Marc twee. Ik ben er dus van overtuigd dat er een tweeling bij zal zijn ( lacht).”

Hoe heeft Marc je ten huwelijk gevraagd ?

“Heel romantisch. Ik wilde absoluut trouwen, maar hij hield de boot af omdat hij er nog niet klaar voor was. Vlak voor Kerstmis, twee jaar geleden, vertelde hij me dat hij een leuk cadeautje had, iets praktisch voor de toekomst. Op kerstavond zelf gaf hij mij een envelop in plaats van een geschenk en daarin vroeg hij of ik wilde trouwen.Ik moet toegeven dat ik een traantje heb weggepinkt.”

Wat voor echtgenoot is Marc ?

“Hij is mijn beste vriend, mijn soulmate. Heel lief en betrouwbaar. Als hij je graag heeft, zal hij alles voor je doen. Ik denk ook wel dat hij over redelijk wat mensenkennis beschikt. Het enige negatieve dat ik kan bedenken, is dat hij wel eens gromt omdat ik nogal nonchalant ben en hij eerder opgeruimd.”

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content