Jean-Luc Dompé

© BELGAIMAGE

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. Aanvaller, Zulte Waregem

De politie van Dubai arresteerde twaalf mensen wegens openbare zedenschennis naar aanleiding van een filmpje waarop buitenlandse vrouwen naakt op een balkon waren te zien. Wat was jouw laatste daad van protest?

Dat was zeker in het kader van Black Lives Matter. Niets raakt me meer dan dat. In België knielen we wel niet, maar dat is slechts één van de vele acties. Laten we al eens beginnen met de mensen te straffen die over de schreef gaan. Er is racisme in alle geledingen, bij spelers, supporters en bestuurslui. Dan heb ik het niet alleen over België. Het is iets dat in onze maatschappij zit en waar onze generatie zich moet tegen verzetten.

Agenten van de verkeerspolitie van Salon-de-Provence hebben de opnames van een pornofilm op een parkeerterrein langs de A7 in Sénas stilgelegd. Wanneer ben jij nog eens op heterdaad betrapt?

Ik kwam onlangs twee minuten te laat op een etentje met de ploeg van Zulte Waregem en de technische staf staat heel erg op stiptheid. Ik heb aan het ‘rad van fortuin’ met sancties moeten draaien, waarop onder meer ‘schoenen wassen’ staat. Ik had pech en kwam uit op de jackpot. Dan moet je 40 procent betalen van een etentje met de ploeg en dat kost gewoonlijk tussen de 500 en 600 euro. Heel de ploeg sprong juichend op toen ik de jackpot draaide… ( lacht) Da’s normaal, reken maar uit… Bijna 300 euro voor twee minuten vertraging, da’s veel. Maar goed, dat soort zaken brengt wat ambiance in de groep.

Jean-Luc Dompé

Callie Rogers, de jongste winnares in de geschiedenis van de Engelse lotto, is geruïneerd. Op haar zestiende kwam ze in het nieuws toen ze 1,8 miljoen pond (ruim 2 miljoen euro) won. Nu is ze 33, leeft ze van een uitkering en veroorzaakte ze onlangs een ongeval onder invloed van cocaïne. Heb jij ook al eens op een emotionele rollercoaster gezeten?

De nederlaag in de beker van België tegen Olympic Charleroi. De beker was een van onze doelen dit seizoen en we verliezen meteen al tegen een amateurploeg. Na negentig minuten zat het avontuur erop. Dat was een zware klap voor de hele groep.

Een Noorse vijftiger die wou ontsnappen aan de quarantaine in zijn hotel, is in de bergen moeten gered worden nadat hij op ski’s de grens met Zweden, veertig kilometer verder, had proberen te bereiken. Wat is iets dat jij niet op je eentje kunt?

Knutselen. Als er geen bedrijven waren die je kunt inschakelen om je meubels in elkaar te zetten, dan zou het mij niet lukken. Ik doe wel mijn best, maar dat is echt niks voor mij.

In het Russische Blagovesjtsjensk hebben chirurgen met succes een openhartoperatie uitgevoerd terwijl hun afdeling van het ziekenhuis in brand stond. Wanneer toonde jij voor het laatst je moed?

De laatste keer dat we drie dagen vrijaf kregen, ben ik ’s nachts naar Parijs teruggekeerd om mijn ouders te zien. Onderweg, vlak bij de péage, kwam ik een dame tegen die met haar auto in panne stond. Ik zag dat ze wat in paniek was, dus heb ik voorgesteld haar te helpen. Ik heb haar verzekeringsmaatschappij gebeld en een takeldienst. Om me te bedanken vroeg ze mijn adres om me bloemen te sturen, maar ik heb haar gezegd dat dat niet hoefde.

Een 39-jarige Britse beviel in september 2020 van een tweeling, met drie weken ertussen. Dat is een zeer zeldzaam fenomeen. Zijn er twee dingen die jij ook tegelijk kunt doen?

Een film bekijken en op mijn gsm bezig zijn. Daar ben ik een specialist in!

Jean-Luc Dompé
Jean-Luc Dompé
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content