Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

“Alles is schitterend aan de Champions League, behalve het feit dat wij maar twee puntjes hebben”, zegt Jacques De Nolf, secretaris van Club Brugge. “Thuis tegen Moskou hadden we moeten winnen, dan zou het er qua resultaten veel beter hebben uitgezien.”

U bedoelt : we hebben tot nu toe te weinig verdiend ?

Jacques De Nolf : Neen, want de wedstrijdpremies maken maar een klein deeltje uit van de totale ontvangsten. Ik bedoel dat we in verhouding tot onze inspanningen meer verdienden. Maar met twee thuiswedstrijden voor de boeg kan dat snel veranderen. Galatasaray wordt een sleutelmatch. Winnen we, dan hebben we uitzicht op een verlengde Europese campagne, Champions League of Uefabeker.

Wat is financieel de tussenstand ?

Zo’n 150 miljoen in oude Belgische franken om te starten, en 6,250 miljoen per punt. Plus het deel van de marketpool voor België, dat we wel moeten delen met Genk. Anderlecht kreeg, geloof ik, 50 miljoen frank. Maar vraag mij eens naar de kostenzijde. Denk je dat de spelers gratis spelen ?

Plus : stadion drie keer uitverkocht.

Inderdaad, 24.787 abonnementen verkocht voor die drie matchen, wie doet ons dat na ? Maar nooit eerder in de geschiedenis aan zo’n goedkoop tarief. In Anderlecht was de prijs bijna het dubbele.

Club staat ook op kop.

Ja, we leven een beetje op een wolkje, maar het begint blijkbaar toch zijn tol te eisen. Lange geopereerd aan de rug, nu ook Serebrennikov geopereerd aan de knie en vier weken out. Spilar. Saeternes langer out dan verwacht.

Iets anders. Zoals jaarlijks in het vooruitzicht van de algemene vergadering eind oktober duikt de naam van Roland Van Maele weer op als opvolger van voorzitter Michel Van Maele.

Elders dan in de animositeit die telkens weer rond een algemene vergadering heerst, moet je de aanleiding voor die geruchten niet zoeken. Men dénkt telkens weer dat er iets gezegd zal worden over ingrijpende veranderingen, maar ik heb geen indicaties in die richting – en ik maak als secretaris toch de dagorde op.

Dan zijn er meer indicaties dat eind dit seizoen Trond Sollied en Chris Van Puyvelde, beiden eind contract, vertrekken en dat Marc Degryse met zijn gevolg toekomt.

Daar is nog niet over gepraat, daar is nog geen duidelijkheid over.

Antoine Vanhove laat niet na te benadrukken dat hij wil doorgaan met Sollied, Michel Van Maele liet noteren dat er nog andere goeie trainers zijn.

Juist daarom. Dat is zo een beetje kriskras, hé. Ik doe daar niet aan mee.

Twee maanden geleden zei kapitein Dany Verlinden : “Ik denk dat het voor het imago van de club belangrijk is dat ze nu duidelijk aangeven wanneer ze daar uitsluitsel over zullen geven, zoniet krijgen we weer zoiets van : ’t wordt weer tussen pot en pint geregeld.”

Die duidelijkheid is er nog niet, maar we zijn in feite ook nog maar goed gestart met het nieuwe seizoen, hé.

Ondertussen werd wel al drie keer met Gaetan Englebert en Timmy Simons gepraat om hun lopend contract open te breken.

Ja, omdat de Champions League ook is : de mogelijke vraag naar spelers. Ook met Peter Van der Heyden zijn er al een paar gesprekken geweest, maar met de ene lukt dat iets beter dan met de andere. Het is niet zo dat er met Van der Heyden bruggen zijn opgeblazen, maar misschien wil hij het liefst vertrekken.”

door Christian Vandenabeele

‘De bruggen met Van der Heyden zijn niet opgeblazen, maar misschien wil hij het liefst vertrekken.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content