“Het was onze hoop en betrachting om niet thuis te moeten openen, want anders moesten we verhuizen naar een ander stadion. Daar zijn we alvast in geslaagd”, reageert SV Roeselaremanager Luc Devroe op de loting van de eerste voorronde van de UEFA Cup, waarbij zijn ploeg werd gekoppeld aan het Macedonische Vardar Skopje. “Dat was de goede kant van de medaille. Anderzijds besef ik ook dat we met Skopje een van de zwaarst mogelijke tegenstanders hebben geloot. We wilden hen, net als Omonia Nicosia, het liefst ontlopen. Ik herinner me dat die ploeg twee jaar geleden AA Gent na strafschoppen uitschakelde in de tweede ronde van de Intertoto. Via Michel Louwagie kunnen we misschien aan wat bijkomende info geraken over dat team.”

Aan scoutingteams sturen wordt voorlopig nog niet gedacht. “Dat is niet evident”, zegt Devroe. “Zij zijn blijkbaar ook pas vorige week maandag herbegonnen met de trainingen. Voorlopig zie ik er het nut niet van in om mensen te sturen, die toch nog geen herkenbaar spelsysteem kunnen achterhalen.”

SV Roeselare hoopt met zijn deelname, via de fairplayranking van de UEFA, het kostenplaatje te beheersen. “We vertrekken alvast met een startpremie van 70.000 euro”, weet Devroe. “Het moet mogelijk zijn om break-even te draaien. Laat het mij zo stellen : wij zijn klaar voor ons examen en zijn straks een bijzondere ervaring rijker. Het is onze ambitie de poules te halen. In die optiek hebben we ons budget voor dit seizoen opgetrokken naar 4 miljoen euro.” Of de publieke belangstelling groot zal zijn voor de eerste Europese ervaring van zijn ploeg, weet Devroe niet. “Geen flauw idee, want we spelen in volle verlofperiode. Ik verwacht toch twee- tot drieduizend supporters. Het leeft wel bij de fans, want we kregen al heel wat vragen om mee te gaan naar Macedonië.”

De deal met de Macedonische spits Aco Stojkov (problemen met makelaars en contract tot 2008 bij La Louvière) sprong af. Devroe onderhoudt – voor de kwalitatieve uitbouw van de kern – wel contacten met de transfervrije middenvelders Sidney Lammens (ex-KV Oostende en Westerlo, vorig seizoen RBC) en Edwin de Graaf (ex-Feyenoord, vorig jaar ADO Den Haag) en met de aanvallers Paul Kpaka (eigendom RC Genk, vorig seizoen verhuurd aan RBC) en Bjorn De Wilde (geen contractverlenging bij Westerlo). “Interessante voetballers met ervaring op het hoogste niveau, die ons zeker wat kunnen bijbrengen. Alleen is Kpaka momenteel spoorloos. Die proberen we eerst te vinden.”

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content