“Met het oog op volgend seizoen zullen wij slechts een viertal nieuwkomers nodig hebben, aangezien de meeste spelers nog onder contract liggen of een nieuwe overeenkomst tekenden”, zegt Luc Devroe, de sportief manager van SV Roeselare. “We zoeken nog een spits. Een type zoals Wagneau Eloi : beweeglijk, technisch sterk en vlot scorend. Hij ligt wel nog een jaar onder contract, maar wordt toch een jaartje ouder. We willen ons wat wapenen, wanneer Wagneau een mindere periode kent. Ons rekruteringsgebied blijft traditiegetrouw de tweede en derde klasse.”

Openbreken van contracten betekent meer geld vrijmaken. “Maar die aanpassingen zijn niet zo spectaculair”, sust Devroe. “Buiten Jamaique Vandamme en Martijn Monteyne, die einde contract waren, zijn dat gewoon procentuele verhogingen. Dat is geen zestig of tachtig procent, hoor. Alles blijft binnen onze normen.” Ook trainer Dennis van Wijk wil opslag en zet druk. “Hij streeft naar duidelijkheid en zekerheid. Dat kan je hem moeilijk kwalijk nemen. Net als de meeste spelers zou hij graag nog twee jaar blijven. Ik denk niet dat Dennis nu plots drie tot vier keer meer wil verdienen. Daarvoor ken ik hem nu al lang genoeg. Laat één ding duidelijk zijn : wij zijn heel tevreden over zijn werk en prestaties.”

Voorzitter Luc Espeel kaartte de contractverlenging van Van Wijk gisteren aan tijdens de beheerraad. Hij verwachtte weinig problemen. “Het klikt met de trainer, ook inzake mentaliteit. Hij heeft nog een contract tot juli 2007 en moet niet panikeren. ( grijnst) Het is het bekende verhaal van het ijzer smeden terwijl het heet is, zeker ? Dat is zijn volste recht. De club was op sterven na dood toen Dennis overnam. Hij maakte de zieke patiënt weer levend. Dan verdient hij een beloning.”

In de nabije toekomst, eventueel volgend seizoen al, wil SV Roeselare ook graag overschakelen naar namiddagtrainingen. “Op middenlange termijn willen we graag een stabiele middenmoter worden”, weet Espeel.

“Wij vroegen de Europese licentie aan, om te weten welke tekortkomingen er nog bestaan voor de volgende aanvraag, want dan moeten we in orde zijn met de UEFA-normen”, vult Devroe aan. “Dat gaat om kleine problemen. We zitten nog met wat donkere vlekken, buiten de krijtlijnen, door onze lichtinstallatie. Dat kan bijgewerkt worden. Ook de relatie met de stad is en blijft goed. We proberen verder ons abonnementenbestand gestaag uit te bouwen, ook al kenden we dit seizoen al een spectaculaire groei. Daar zit nog rek op. We zitten nu aan iets meer dan 3200, ik streef naar 4000. We voelen toch enorm veel respons, ook bij sponsors. Inzake publiciteit en tickets behoren wij tot de goedkoopste clubs van België. Voor een bord betalen ze bij ons 125 euro per lopende meter, bij Cercle spreek je al snel over 300 euro. Daar zit potentieel in. SV Roeselare is op dat vlak met plezier het buitenbeentje van de eerste klasse. Wij willen democratisch blijven en zullen onze prijzen misschien een klein beetje optrekken. Maar zeker niet te drastisch.”

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content