Zijn planten en bloemen bij jou gedoemd om een vroege dood te sterven? “Ik heb thuis enkel een gazon te maaien en wat buxussen te knippen. Dat lukt me nog, hoewel ik geen groene vingers heb. Bloemen spreken me niet echt aan. Van mij mag er overal gras groeien. Vooral omdat het gemakkelijk is. Maar het heeft ook iets, vind ik. Waarschijnlijk is dat mijn vorm van beroepsmisvorming.”

Ben je ingeschreven bij Facebook, om je sociaal netwerk vers leven in te blazen?

“Bij iets gelijkaardigs, Netlog. Ik heb er ooit één foto geüpload. Maar vraag me niet hoe je bij mijn profiel raakt, want ik weet het niet. Ik volg dat eigenlijk niet op, ging gewoon een keer in op de uitnodiging die iemand mij stuurde. Maar contact zoeken met vrienden van vrienden van vrienden, dat gaat me te ver. Zo sociaal ben ik niet.”

Welke knappe madam zou je stiekem toch graag in je vriendenlijstje van Netlog opnemen?

“Ik heb een boon voor Thandie Newton, die met Tom Cruise in de film Mission Impossible 2 speelde.”

Geef je commentaar als je vrouw achter het stuur zit?

“Ik vrees van wel. Ik ben geen controlefreak, maar rijd wel graag. Als ik er gewoon bij zit en niks te doen heb, kruip ik veeleer in de rol van piloot dan in die van copiloot. Meestal vind ik dan dat het niet rap genoeg gaat. Lies rijdt voorzichtiger dan ik.”

Weet jij nog hoe de stelling van Pythagoras precies luidt?

“( direct) Ja, in een rechthoekige driehoek is het kwadraat van de schuine zijde gelijk aan de som van de kwadraten van de twee andere zijden. ( korte stilte) Sterk hé, man.

“Ik volgde twee jaar een opleiding tot industrieel ingenieur. Daarna moest ik ofwel mijn voetbal ofwel mijn studie schrappen. Tot nog toe kan ik nog altijd zeggen dat ik de juiste weg insloeg. Het was niet met spijt in het hart dat ik die boeken liet varen. Ik had die richting gekozen op basis van mijn talent, niet op basis van een liefde voor de materie.

“Ik was een allrounder. Vakken als biologie en talen lukten goed, en wiskunde stak er altijd wat boven uit. De muzieklessen daarentegen waren een ramp. De blokfluit lag me echt niet.”

Welk sprookje lees je aan je kinderen voor omdat je het eigenlijk stiekem zelf graag hoort?

“Als ik er een moet noemen, kies ik ‘Hans en Grietje’.

“Ik heb twee dochters; Pauline, die zeven maanden is, en Margot, die tweeënhalf is. En eigenlijk doe ik dat wel graag, hen voorlezen. In de zetel. Er ligt hier bijvoorbeeld een mooi boek over de dieren en de boerderij. Ik vind het belangrijk dat ze zoveel mogelijk informatie meekrijgen.”

Word jij ’s nachts wakker als een vlieg zich te pletter stort tegen je raam?

“Ik ben een waakhond. Zeker als je twee dochters hebt, schiet je vrij snel wakker. Daarom ook slapen we met de deur gesloten.

“Er is wel al twee keer ingebroken terwijl ik lag te slapen. Toen had ik niets gemerkt. Er wordt gezegd dat ze dan een product spuiten opdat je in slaap zou blijven, maar dat geloof ik eigenlijk niet.”

Aan welk tv-programma zou je graag eens meedoen?

Wie wordt euromiljonair? Dat volg ik regelmatig, quizzen zijn leuk.

“Ik woon in Maubeuge, net over de Franse grens. Hier is niet bepaald veel te doen. Dan grijp je al sneller eens naar de afstandsbediening, in mijn geval vooral om reeksen in de trant van Prison Break te volgen.”

Soms loopt een mens wel eens een vent met verwijfde trekjes tegen het lijf. Waaraan stoor jij je het meest bij die types?

“Ik knap af op mannen met een hoog stemmetje.”

Eet jij spaghetti met mes en vork?

“Nee, met een vork en een lepel. En soms zelfs enkel met een vork. Onze kapitein, Frank Defays, is getrouwd met een Napolitaanse. Die mensen vinden het bijna een belediging als je dat eet met een lepel erbij. Bij hen is het alvast niet de gewoonte. Als je het echt op zijn Italiaans wil doen, moet je die dus in de lade laten.”

Stel dat je één vraag mag stellen aan een pornoster, welke zou dat worden?

( lacht en antwoordt direct) “Ik zou wel eens willen weten wat die dan eigenlijk doet na haar uren.” S

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content