Een aantal bekende mannen komt in actie tegen borstkanker. Hoe meer vrouwen zich laten controleren, hoe meer kledingstukken de BV’s uittrekken. Wat had u gezegd als u daarvoor was opgebeld ?

“Als dat dé manier is om echt meer geld in het laatje te krijgen, waarom niet ? Er zijn mooiere mannen en vrouwen om bloot te zien, maar soit. Ik zou geen schroom hebben om dat te doen, nee.”

Bent u een vriend van de poëzie ?

“( lacht) Aah, dat gaat over onze maat Wim Helsen, hé. Hij heeft wel iets. De meningen zijn verdeeld, maar hij doet dat op zijn manier goed, vind ik. Onlangs las hij een ingestuurd gedicht voor van een veertienjarig meisje, iets over Groenland. En Helsen zei dat dat meisje meer in haar hoofd heeft dan sommigen van boven de vijftig met aanzien. Schitterend.”

Wanneer bent u tijdens een wedstrijd van Roeselare voor het laatst afgeleid door een mooie vrouw in de tribune ?

“Meestal staat de tribune achter de dug-out. Ik moet zeggen … Oei, wat ga ik nu allemaal vertellen ? Euh … Als het mijn match is, heb ik niet zoveel oog voor het randgebeuren. Maar … ( stilte) Langs de andere kant, als een knappe vrouw passeert, zal ik het wel gezien hebben.”

Weet u wat de vierkantswortel is van 122 ?

Godverdekke nee. Ik was zo blij toen ik van die wiskunde af was. Indertijd vroeg ik me altijd af of ik dat ooit eens zou moeten gebruiken, die vierkantswortels. En kijk, tot op de dag van vandaag heb ik dat nog niet nodig gehad.

“Er waren vakken die ik veel liever deed dan wiskunde, bijvoorbeeld geschiedenis. Ik zeg altijd : wie het verleden kent, kent het heden. Geschiedenis boeide mij enorm. En nog. Ik zal regelmatig naslagwerken lezen of boeken waar een verhaal aan vastzit. Dingen met inhoud. Geen zaken in de trant van : a is met b en verliefd op c en heeft ook nog een relatie met d.

“Ook als ik naar de cinema ga, zoek ik altijd een film waar iets achterzit. Bijvoorbeeld An Inconvenient Truth van Al Gore.”

Een van uw spelers liet zich onlangs in deze rubriek ontvallen dat u zich al eens aan een dansje waagt hebt op training. Een van uw verborgen talenten ?

“Ik denk het niet. Ik heb heel weinig ritme, maar zie dat enorm graag, mensen die zo sierlijk kunnen bewegen. Fantastisch. Bij mij lukt dat niet echt.

“Maar ik kan wel op mijn manier enthousiast zijn in het dansen. Ik kan bijvoorbeeld ongelooflijk sensueel dansen op één tegel. Heel sterk ben ik daarin. En de Plopdans, boven op een stoel of tafel staan en met de armen zwaaien, bij dat soort zaken trek ik mij absoluut niet aan van wie dat ziet en of dat wel done is. Maar al wat daarbuiten gaat … Het echte dansen beheers ik niet.”

Hoeveel euro staat doorgaans vermeld op uw maandelijkse gsm-rekening ?

“250 euro. Toen iedereen zich een gsm aanschafte, wou ik dat niet, ik vond dat ik dat niet nodig had. Tot het moment dat je echt niet meer zonder kunt.”

Bent u bang om dement te worden ?

“Al die ouderdomsverschijnselen schrikken mij wel af, ja. Ik heb dat al dikwijls gezegd : het is beter dat je goed leeft, doorleeft, en op een respectabele leeftijd afscheid neemt van het leven – hoe hard dat ook is voor de nabestaanden – dan dat je daar op je negentigste als een plant op een kamertje zit, niets meer wetend van de wereld, en dat ze je pamper komen verversen. Ik zou dat niet willen. Dan heb ik liever dat ze me een pilletje geven.”

Wat vindt u van de muziekgroep De Fixkes ?

“Ja, ik ken die mannen, hou wel van het liedje waar ze nu mee scoren.”

De titel is : ‘Kvraagetaan.’ Was dat in uw tijd ook de formulering om een meisje aan de haak te slaan ?

“Ja, vroeger zeiden ze dat zo, hé : ‘Wil je ’t aanmaken ?’ En nu hoor ik bij ons klein : ‘ Zijde gij op mij, dan ben ik op u.’ ( lacht)”

Wie is de vrouw die zo zwoel uw naam heeft ingesproken op uw voicemail ?

“Mijn vrouw.”

Het was gewoon even ter controle.

“Je had als antwoord liever ‘mijn vriendin’ gehoord, hé. Allé, schrijf dat maar op. Dat geeft aanleiding tot wat speculatie.”

Uw vrouw zal het graag lezen.

“Dat trek ik mij toch niet aan.”

Stoer.

Kristof De Ryck

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content