Geboren op 23 december 1983.

Vriendin : Vicky De Regge

Met welke auto rij je ?

Tim Matthys : “Met een grijze Opel Astra van de club, maar binnenkort krijg ik een iets sportievere Ford Focus van een persoonlijke sponsor.”

Wat is je droomauto ?

“Een Audi A3. Sportief en mooi, maar niet echt dik, eerder sober. Dat is wel typisch voor mij.”

Draag je juwelen ?

“Alleen een stand-up, speak-up armbandje tegen racisme. Van Thierry Henri. Ik heb een contract met Nike voor mijn schoenen en zij verdelen dat mee. Dus ik heb gevraagd of ze mij een paar van die armbandjes wilden opsturen.”

Wat is het grootste trauma in je leven ?

“Dat ik vorig jaar tegen het einde in een schoolvakantie mijn sleutelbeen brak. Ik zat toen nog bij Zottegem en het was de periode dat over een transfer beslist zou worden. Toen ben ik wel even bang geweest ( lachje).”

Wat is je grootste zonde ?

“Euh… heb ik niet direct. Ik ben, denk ik, nogal braaf ( lacht).”

Ben je al dronken geweest ?

“Vast en zeker. Dit voorbije seizoen meer dan vroeger, want ik heb een beetje het nachtleven verkend met de ploegmaats van Gent. Maar dat wil niet zeggen dat ik iedere keer dronken was natuurlijk, hé.”

Wat is je favoriete vakantiestreek ?

“Ik ben eigenlijk nog niet zo vaak op reis geweest. Alleen eens naar Calpe in Spanje en Gran Canaria. Nu ik wat meer verdien en een vriendin heb, hoop ik dat meer te kunnen doen, want ik reis graag.”

Blondines of brunettes ?

“Mijn vriendin was blond, maar ondertussen is ze brunette geworden. Moeilijk te zeggen dus, maar ik antwoord dan altijd brunettes, zodat ik mezelf niet tegenspreek ( lacht).”

Waaraan kan je je ergeren ?

“( Denkt na.) Roken op restaurant. Maar doorgaans ben ik een gemakkelijke jongen.”

De Rolling Stones of de Beatles ?

“Geen van de twee. Ik ken die muziek niet zo.”

Wat is je grootste geluk ?

“Mijn transfer naar eerste klasse, want ik keek daar ongelooflijk naar uit, en de drie doelpunten die ik in mijn eerste wedstrijd maakte.”

Op welke partij stem je ?

“Ik heb twee keer op een verschillende gestemd : een keer op de SP.A en de laatste keer was het op de VLD. Ik ben niet echt een vaste stemmer.”

Is oorlog soms te verantwoorden ?

“Neen, ik denk het niet. Er zijn andere middelen.”

Wat wil je na je carrière het liefst : trainer worden of makelaar ?

“( Zonder nadenken.) Trainer, want dat ben ik al geweest voor de jeugd van Zottegem en ik vond dat fantastisch. Dus jongens opleiden, dat zou ik later zeker willen doen.”

Heb je huisdieren ?

“Neen, ik heb wel een vogel gehad, maar toen bleek dat ik daar allergisch aan was. Als katten en honden te lang bij mij in de buurt zijn, begin ik ook altijd te niezen en last te krijgen van een lopende neus.”

Heb je broers en/of zussen ?

“Neen. Ik ben enig kind.”

Help je in het huishouden ?

“Weinig. Ik ben een beetje vandegemakkelijke. Ik doe het liefst niets als ik thuis ben, bovendien doet mijn vriendin dat liever, dus laat ik het haar doen.”

Liefde is…

“… je vriendin trouw blijven.”

Kan je koken ?

“Neen, maar mijn vriendin leert het mij.”

Wat is het beroep van je vader ?

“Automecanicien.”

Je mag naar Barcelona, maar je moet een heel seizoen op de bank zitten. Doe je het ?

“Ik denk van wel. De droom van iedere voetballer is om voor zo’n club te kunnen spelen, maar op de bank zitten is voor mij dan al een succes.”

Lance Armstrong of Jan Ullrich ?

Ullrich. Zonder afbreuk te doen aan de verdiensten van Armstrong heb ik het toch meer voor Ullrich. Ik heb hem de Tour zien rijden en hij is mijn favoriet gebleven. Ik hoop dat hij dit jaar wint. Ik volg het wielrennen wel wat : vroeger heb ik zelf ook veel gefietst en tijdens de Ronde van Vlaanderen trek ik van het een naar het ander om ze te zien passeren.”

Welke voornemens die je met nieuwjaar maakte, houd je nu nog vol ?

“Zoveel mogelijk mijn best doen in het voetbal ( grijnst).”

door Raoul De Groote

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content