Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Een tijdje leek het erop dat Davino Verhulst zich zou plaatsen in het rijtje van bekende doelmannen die bij Beveren hun opleiding kregen, genre Pfaff, De Wilde, De Vlieger en later Peersman en Lemmens, allemaal jongens die het tot Rode Duivel schopten. Toen Verhulst, die zich in 1995 bij Beveren aansloot, zo’n twee jaar geleden op Engelse interesse (Bolton) mocht rekenen, werden inspanningen gedaan om hem te houden. Barry Boubacar Copa was medio 2007 einde contract en tegen dan moest het jonge talent, dat vorig seizoen al even mocht proeven door een blessure bij de Ivoriaan, klaarstaan voor een plaats onder de lat.

Vandaag liggen de zaken anders. Walter Meeuws praat met Copa over een verlenging van zijn verbintenis, al vreest de trainer-manager dat zijn doelman, sinds het WK weer eerste keeper bij Ivoorkust, op andere (lees : financieel betere) belangstelling zal kunnen rekenen. Trek dan voluit de kaart Verhulst, denkt een mens dan. Dat gebeurt niet, de doelman kreeg onlangs te horen dat hij mocht opkrassen. Verhulst : “Het komt, wordt me gezegd, omdat Copa niet onder druk kan spelen. Er is ook een incident tussen ons geweest voor de wedstrijd tegen Gent. Toen zei hij me tijdens de opwarming dat hij geblesseerd was en niet kon spelen. Ik maakte me klaar, maar in de kleedkamer zat hij plots toch in vol ornaat. Het ging wél. Daarop zijn er woorden gevallen.”

Meeuws besliste daarop dat Verhulst een halfjaartje uitgeleend mocht worden om de druk weg te nemen en zijn tweede keeper elders speelkansen te geven. Verhulst : “Maar mijn manager, Renée Goyvaerts, kijkt uit naar een definitieve transfer. Ik ga tonen dat Meeuws verkeerd is. Van veel vertrouwen in mij getuigt dit niet. Er was bovendien al direct een andere keeper, dit moet dus al langer gaande zijn. Ik denk dat ik klaar ben om te spelen en ga elders zijn ongelijk bewijzen.”

De Canadees met Italiaans paspoort die er inmiddels is, heet Robert Giacomi. Hij is 20 en tekende tot het einde van het seizoen. Net als Verhulst een lange doelman, die een tijdje in de kern van de Glasgow Rangers zat en van september tot december 2005 even werd uitgeleend aan de Schotse derdeklasser Stirling Albion. Komt hij in de plaats van Verhulst omdat die misschien niet zo goed is als we denken ? Keeperstrainer René Cool : “Integendeel, Davino is een goeie keeper. Ik had graag verder met hem gewerkt, ik zou willen dat hij straks terugkeert. Ik geloof in hem, zelfs nog meer dan hij in zichzelf gelooft. Misschien speelt hier wat invloed van buitenaf, is er wat gebrek aan geduld. Dat Copa niet tegen druk kan, is niet waar, Copa is op dit moment de betere keeper. Dat incidentje heeft er ook niks mee te maken. De vraag is : welke club van de eerste klasse zet alles op een doelman van achttien of negentien ? Als Walter met zo eentje zou komen aanzetten, zou ik toch ook even twijfelen.”

Peter t’kint

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content