Geboren op 16 december 1978

Vrijgezel, woont nog thuis.

Geen zin om je vleugels uit te slaan ?

“Toch wel, ik ben momenteel volop aan het zoeken.”

Wat zoek je ?

“Ik hou van ruimte, dus een huis of een heel groot appartement. Een tuin is niet noodzakelijk, ik heb geen groene vingers ( lacht).”

Wat spreekt jou aan in een vrouw ?

“Wat spreekt mij aan in een vrouw ? God… ( denkt na). Bij een eerste contact is het vooral het uiterlijk, hé, maar ik kan niet zeggen dat ik echt voor een bepaald type val. Belangrijk vind ik dat het een vrouw is met wie je interesses deelt, die gevoel heeft voor humor en met wie je een goed gesprek kan voeren.”

Wat zouden die gezamenlijke interesses voor jou zoal kunnen zijn ?

“Dat is niet zo moeilijk, want ik heb niet zozeer specifieke interesses. Ik sta voor alles vrij open.”

Op wie lijk je het meest : op je vader of op je moeder ?

“Het meest op mijn vader. Fysiek niet zo, want mijn vader is blank, maar wel qua karakter. Ik ben bijvoorbeeld niet zo sociaal, leg niet gemakkelijk contacten. Mijn vader is ook fel op zijn rust gesteld.”

Je komt uit een groot gezin ?

“Ik heb een broer, een zus en een oudere halfzus langs de kant van mijn moeder. Onze halfzus kwam op vrij jonge leeftijd bij ons wonen. We zaten altijd met zes personen aan tafel, de familiale band bij de Van Handenhovens is heel sterk. We zijn ook allemaal drukte in huis gewend, want de meesten bij ons kunnen het goed uitleggen ( lacht).”

Voor welk eten mogen ze je ’s nachts altijd wakker maken ?

“Belgische boerenkost. Ik kan wel eens genieten van een restaurantbezoek, maar ik ben geen fijnproever. Vrienden met wie ik geregeld ga eten, zitten vaak een half uur te twijfelen over wat ze gaan bestellen omdat er zoveel lekkere dingen op de menukaart staan. Als ik iets gevonden heb wat mij aanstaat, zal ik de volgende keer in hetzelfde restaurant ook hetzelfde eten.”

Rijd je al eens te snel met de wagen ?

“Toen ik nog wat jonger was, had ik toch de neiging om het gaspedaal te fel in te duwen, met het gevolg dat ik geregeld een boete moest betalen.”

Hecht je veel belang aan kleding en mode ?

“Ja ik ben ermee bezig, maar al minder dan vroeger. Zoals iedereen loop ik er graag goed gekleed bij, maar ik geef minder geld uit aan kleding dan enkele jaren geleden.”

Wat is je favoriete film, cd en boek ?

“Sommige films kan ik blijven bekijken, waaronder A Few Good Men, met Tom Cruise en – hoe heet hij nu weer – euh… Godver… Jack Nicholson. Verder Any Given Sunday met Al Pacino en Jamie Foxx en La Vita è Bella. Cd : Evolution van Boyz II Men. De boeken die ik lees, hebben dikwijls betrekking op sportmensen en dan meestal controversiële figuren zoals Gilles De Bilde of Dennis Rodman.”

Ga je graag op stap en drink je dan een biertje ?

“Bier drink ik absoluut niet. Maar na een wedstrijd ga ik wel af en toe op stap met vrienden. Dan ben ik liever onder de mensen dan thuis te zitten en toch niet te kunnen slapen.”

Tatoeage of piercing ?

“Ik draag twee oorbellen en heb twee tatoeages, één op mijn borst en onderaan mijn rug het nummer 13.”

Voor welke persoon heb je het meeste respect ?

“Ik heb héél veel respect voor mijn ouders. Verder respecteer ik iedereen zolang ze mij maar respecteren.”

Welke politieke partij kreeg bij de laatste verkiezingen jouw stem ?

“De sp.a. Hun agendapunten spraken mij het meest aan. Niet dat ik vind dat er grote verschillen bestaan tussen de politieke partijen. Zolang het maar niet het Vlaams Belang is, is het goed voor mij.”

In wiens schoenen zou je graag een dag staan ?

“Ik ben blij in de schoenen waarin ik loop, vind het genoeg om mijn eigen leven te leiden. Het spreekt me niet echt aan om in de schoenen van iemand anders te staan.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild ?

“Geen flauw idee. In elk geval héél wat jaren geleden.”

Geloof je in leven na de dood ?

“Zeker. Ik geloof niet echt dat we in een andere gedaante zullen terugkeren, maar ik kan mij niet verzoenen met de gedachte dat het na dit leven gewoon ophoudt. Ik denk dat er hierna nog wel iéts is.”

Wat is je levensmotto ?

“Pluk de dag. Trachten gelukkig te zijn, is de boodschap, want het gaat allemaal zo snel voorbij.”

Roel Van den broeck

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content