Anthony Vanden Borre kwam weer boven water bij Genk en staat nu voor een zoveelste moment van de waarheid in zijn carrière. Terwijl zijn toekomst onderwerp van onderhandeling is, praat het Brusselse talent honderduit over kleren, auto’s en sociale media.

Terwijl zijn toekomst onderwerp van onderhandeling is, praat het Brusselse talent honderduit over kleren, auto’s en sociale media.

Cool, nonchalant en altijd relaxed, dat moet zowat het beeld zijn dat iedereen heeft van Anthony Vanden Borre. Maar wie gaat er echt schuil achter het ietwat stoere imago van de voormalige Anderlechtster? Wat zijn de verborgen passies van de nog altijd maar 24-jarige Anthony? Hoe handig is hij met Facebook, Twitter en andere sociale media? Je leest het hier.

Italiaanse klasse

Anthony Vanden Borre: “Mijn look heeft wel iets out of bed-achtigs. Zolang het maar snel klaar is, is het goed voor mij. Een jasje met kap aan, een pet op, en ik ben klaar. Ik hou er niet van om me daar lang mee bezig te houden. Ik hou wel van Nike, zowel voor sneakers als voor kleren. Ik heb een zwak voor de Nike Air Max-schoenen. Dat verklaart ook waarom je me weleens in de Foot Locker terugvindt. Als ik dan toch nog een ander favoriet merk moet noemen, is dat Dolce&Gabbana. Ik leerde het kennen in Italië. Ik was destijds een nog grotere je-m’en-foutiste wat kleren betreft, maar dat hebben ze er daar wel uit gekregen. Je kunt niet hele dagen in een jogging rondlopen natuurlijk. Ik viel al snel op de D&G-stijl en zelfs nu ga ik nog weleens naar Firenze om te gaan shoppen. Horloges interesseren me wel, maar ik ben zeker geen verwoede verzamelaar. Ik heb een eenvoudige, maar stijlvolle Rolex en dat is het.”

Rijplezier

“Vroeger reed ik met een 4×4, maar tegenwoordig rijd ik rond in een Mercedes 63 AMG. Het was liefde op het eerste gezicht en ik vind hem nog steeds geweldig. Het is puur plezier om daar elke dag mee te mogen cruisen. Ik heb de laatste maanden aardig wat kilometers afgemaald, niet in het minst omdat ik steeds de verplaatsing van Brussel naar Genk moest maken. Ik heb toen wel gemerkt dat het in de eerste plaats een stadswagen is. Mijn absolute droomwagen is trouwens een Ferrari California. Een sportieve wagen met ballen en een elegant interieur.”

Amerikaanse sporten op satelliettelevisie

“Ik ben dol op basketbal en American football, maar ook het voetbal in de VS vind ik geweldig. Ik heb het wel voor de hele show die ze daar weten te creëren. De laatste keer dat ik in de VS was, wilde ik per se een voetbalwedstrijd bijwonen, maar omdat dat niet mogelijk bleek, ben ik maar naar het baseball gaan kijken. Dat ging er wat traag aan toe, maar het was nog wel leuk. Eigenlijk volg ik zowat alle Amerikaanse sporten via mijn satelliet-tv. Ik kan zogoed als elke zender ter wereld ontvangen, zelfs Afrikaanse en Aziatische kanalen. Wat games betreft, ben ik nog steeds een PlayStation-aanhanger. Ik speel regelmatig een partijtje FIFA onder vrienden.”

Goed uitgerust

“Ik heb voorlopig nog een BlackBerry, maar dat gaat niet lang meer duren. Ik sta op het punt een iPhone te kopen. Ik heb immers al een iPad, een laptop en alle andere gadgets die erbij horen. Ik ben eigenlijk wel een Appleman. Gewoon omdat alles wat ze maken mooi en degelijk is. De computer gebruik ik voornamelijk voor online banking en om wat rond te kijken op de vastgoedmarkt. Geloof het of niet, maar dat boeit me wel.

“YouTubefilmpjes kijken is dan weer niet aan mij besteed. Mijn iPad gebruik ik – net omdat hij zo licht en makkelijk hanteerbaar is -voornamelijk wanneer ik onderweg ben. Limbombe heeft er onlangs een paar leuke spelletjes op geïnstalleerd. Ik heb hem trouwens eens met 18-0 verslagen bij Puissance 4. (lacht) Ik gebruik mijn iPad ook als mp3-speler. Vroeger was ik vooral into Franse rap – genre Fonky Family en andere soortgelijke groepen – maar nu ben ik vooral weg van wat meer eclectische muziek.”

Geen fan van sociale media

“Sociale media zijn mijn ding niet. Een Twitteraccount heb ik niet, ik weet zelfs niet wat je er allemaal mee kunt doen. Mijn mening houd ik in ieder geval liever voor mezelf. Een Facebookpagina heb ik ooit weleens aangemaakt, maar echt actief ben ik daar al lang niet meer op. Het was vooral leuk om contact te houden met vrienden en familie toen ik in Italië speelde. Het gaat er eigenlijk allemaal net iets te privé aan toe op die sociale media. En ik ben geen voyeur, en zeker ook geen exhibitionist.”

DOOR JULIEN BROQUET

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content