Het wereldje

© BELGAIMAGE - BRUNO FAHY

Attente stadionomroeper in Eupen

Bitter weinig volk aan de Kehrweg, amper 1311 toeschouwers. De stadionomroeper geeft ze een virtueel schouderklopje door voor de aftrap tegen Beerschot aan de ploegopstellingen toe te voegen: ‘Degenen die hier vanavond zijn mogen zich echte voetbalfans en supporters van KAS Eupen noemen. Bedankt om hier te zijn.’ Ook de spelers appreciëren dat, zij belonen de fans met een driepunter. Voor Beerschot betekent dat de dertiende nederlaag van het seizoen. Voor één keer is dertien dus een ongeluksnummer.

Verrassing tijdens de persconferentie wanneer Beerschottrainer Javier Torrente enkele vragen in het Frans beantwoordt, waardoor de assistent-trainer niet meer hoeft te vertalen. Met de talenkennis van de trainer schiet het voorlopig beter op dan met de puntenwinst. Nu nog Antwerps leren, als hij daar nog aan toe komt. Eens een plaatje van De Strangers meegeven, misschien?

Genk, toren van Babel

Bij de persvoorstelling van Bernd Storck moet Genks communicatieverantwoordelijke Peter Morren een tandje bijsteken. Het eerste deel van de persconferentie, ook de voorbeschouwing tegen Rapid Wien, verloopt in het Duits, de officiële voorstelling in het Engels. Met Théo Bongonda moet er ook vertaald worden van en naar het Frans. Morren switcht perfect van Nederlands naar Duits, naar Frans en naar Engels en weer terug. Wat hem betreft, hadden er ook een paar vragen in het Spaans mogen komen, maar dat is voor een volgende keer.

Genk scoort in Europa

Het Zwitserse voetbalstatistiekenbureau CIES berekende wie de efficiëntste voetballers waren tussen1 januari en 1 december 2021. Eerst mat men de sterkste competities (La Liga als beste), dan de beste club (Manchester City) en vervolgens de spelers die het meest in actie kwamen. Bij de veldspelers vormen David Alaba (Real Madrid), Rúben Dias (Manchester City) en Milan Skriniar (Inter) de top drie. Bij de doelmannen staat Thibaut Courtois (Real) op één, voor Jan Oblak (Atlético) en Manuel Neuer (Bayern).

Maarten Vandevoordt
Maarten Vandevoordt© BELGAIMAGE – VINCENT VAN DOORNICK

Bij de jongere categorieën springen nog twee beloftevolle Belgen in het oog. Bij de veldspelers geboren in 2001 staat op de derde plaats, na Jurriën Timber (Ajax) en Yuri Alberto (Internacional, Brazilië), ene Charles De Ketelaere. Bij de doelmannen geboren in 2002 staat op plaats één Maarten Vandevoordt. Een opsteker in moeilijke dagen is dat voor de jonge Limburger van KRC Genk.

Club telt zijn centen

Een goeie 35 miljoen heeft Club Brugge overgehouden aan zijn Champions Leaguecampagne. Ajax, dat zich plaatste voor de 1/8 finale, zit al aan meer dan 70 miljoen, Bayern München aan 78,2 miljoen. De Duitse topclub kan aan 100 miljoen geraken, de bedragen van de marketingpool niet mee gerekend (die bedragen zijn ook voor Club nog niet bekend).

Union, langzaam maar zeker

Geen bier in het stadion, dus maar een pintje in een volle straat aan de stadioningang voor Union-KV Mechelen. Het resultaat? Pas twintig minuten na de aftrap is iedereen eindelijk binnen. Nog net op tijd voor de doelpunten. Zouden de spelers daar rekening mee gehouden hebben?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content