Frederik Delanghe debuteert als coach.

Nieuwkomer Waremme VBC neemt het zaterdag in de Hall Omnisport Edmond Leburton op tegen VC Euphony Asse-Lennik. De trainer van Waremme maakte vorig seizoen, net als dertien andere seizoenen van zijn lange en mooie carrière, nog deel uit van de spelerskern van Asse-Lennik. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het voor Frederik Delanghe een speciale wedstrijd wordt.

Kunnen we spreken van een prettig weerzien?

Frederik Delanghe: “( lacht) Ik heb het lang verzwegen, maar wat er het laatste jaar bij Lennik gebeurde, vond ik onaanvaardbaar.”

Heb je het over de club of over de trainer?

“Over beide, maar ik wil er verder liever niet over in detail treden.”

Iets anders dan maar: hoe bevalt je jouw eerste ervaring als coach?

“Omdat ik toch al drie jaar bezig was om het trainersdiploma te behalen had ik al wat theoretische ervaring. Daarnaast probeer ik positieve zaken van elke trainer met wie ik werkte als speler mee te nemen om er vervolgens mijn eigen stijl en eigen karakter aan toe te voegen. Nu, ik lees dat voetbaltrainers als Ariël Jacobs het ‘een negatieve job’ vinden. Met de resultaten voelt het nu wel zo aan ( lachje), maar anderzijds haal ik een enorme voldoening als ik merk dat de jonge spelers vooruitgang maken. Bovendien kan ik hier werken voor een club die, ondanks het feit dat we nieuw zijn op dit niveau, structureel goed in elkaar zit, commercieel zeer gedreven is en een duidelijke visie heeft op lange termijn. Kortom, deze club is gewapend voor een langer verblijf in de Liga A.”

Is jouw ploeg op het veld dat ook?

“Op dit moment halen wij hetzelfde niveau als Puurs en Kapellen, maar ik geloof dat er meer in zit. Aanvallend en serverend zit de ploeg immers goed in elkaar, alleen in receptie missen we de nodige rust. Een tweede probleem is het gebrek aan Liga-ervaring bij de oudere spelers. We beschikken over een aantal erg talentvolle jongeren. Maar mede door de blessure van Michel Haesevoets missen we ervaren mensen die én technisch én tactisch de zaken brengen zoals ze moeten én een heel team kunnen trekken.”

Hoor ik jou pleiten voor versterking?

“Het is nog wat vroeg om daarover een beslissing te nemen, maar we bestuderen die mogelijkheid in elk geval.”

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content