Alhoewel niemand het officieel durft of kan bevestigen, ziet het er toch sterk naar uit dat John Collins (41) bezig is aan zijn laatste weken bij Charleroi. Terwijl amper een maand geleden de spelers nog hoopten op een verlengd verblijf van de Schot, om te zorgen voor de nodige stabiliteit, liggen de kaarten nu volledig. Vooral de interne onrust, aangewakkerd door voorzitter Abbas Bayat en manager Mogi Bayat, vormen een doorn in het oog van de ex-international.

Een mooi voorbeeld daarvan is het transferbeleid bij de Carolo’s. Zonder medeweten van Collins werd er immers beslist om Alessandro Cordaro (22), een middenvelder van RAEC Bergen, en Grégory Grisez (19), een talentvolle linkerspits van derdeklasser URS du Centre, te contracteren.

De relatie tussen Collins en het bestuur is al een tijdje gespannen. Een interview voor de kranten Le Soir en La Nouvelle Gazette sprak boekdelen. Collins hekelde daarbij de visie en de politiek van de machthebbers, stelde vast dat jaarlijks de twee beste elementen verkocht moeten worden en op die manier nooit de vooropgestelde doelstelling (Europees voetbal) behaald kan worden. Ook de voetbalkennis van Mogi, die zelf nooit op een hoog niveau speelde, trok hij in twijfel. Abbas kreeg dan weer een veeg uit de pan voor zijn bemoeienissen met de tactiek. De dag na het verschijnen van de artikels trok Collins zijn woorden wat in, terwijl Mogi Bayat de eigen fans probeerde te sussen door alles af te zwakken via een mededeling op de officiële website.

“Wij hebben de boodschap van de coach al een tijdje begrepen”, erkent aanvoerder Frank Defays. “Wanneer je, zoals hij, altijd aan de top speelde en werkte in de meest ideale omstandigheden, dan is het niet eenvoudig om zo te functioneren”, verwijst hij naar de ontluisterende toestand van het veld en de oefenterreinen.

Eerder viel dergelijke kritiek ook te horen bij doelmannentrainer Philippe Vande Walle in Studio1. Een gedwongen vertrek lijkt aanstaande, maar de ex-international klampt zich vast aan de hechte band met zijn goalies. De opties op Christophe Grégoire (Willem II) en Torben Joneleit (Monaco) moeten voor het einde van de maand worden gelicht. S

STéPHANE VANDE VELDE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content