Geboren op 5 januari 1982

Vriendin : Els Lefever

Geef je wel eens geld aan een goed doel ?

Karel Geraerts : “Samen met mijn vriendin heb ik besloten om een som geld over te maken op de speciaal geopende rekening voor de slachtofferhulp in Zuidoost-Azië. Ik denk dat alle beetjes helpen om die ellende daar te verzachten. Op straat zal ik minder snel iets toestoppen, want daar zitten toch meer komedianten tussen.”

Wie zou je graag eens voor één dag willen zijn ?

Eminem. Het lijkt mij wel wat om als rapper met je hele crew in een tourbus te zitten en ambiance te maken. Ik hou ook wel van zijn muziek en zijn moderne manier van denken.”

Wat was je meest gênante moment ooit ?

“Verleden jaar, toen ik nog bij Lokeren speelde, ben ik eens te lang onder de zonnebank blijven liggen, waardoor ik er nadien uitzag als een kreeft. Toen we in de douche stonden, waren al die IJslanders mij natuurlijk aan het uitlachen.”

Durf je wel eens het gaspedaal induwen op de snelweg ?

“Soms wil je de wagen eens testen, ja. Maar ik ben een goede chauffeur, al lacht mijn vriendin mij nu uit ( lacht). Toen ik pas mijn rijbewijs haalde, heb ik twee boetes gekregen… voor te snel rijden. Sinds zes maanden rijd ik met een BMW 320 Coupé en daar heb ik nog geen boetes mee gehad.”

Wie is voor jou de sportfiguur van de eeuw ?

Mohammed Ali en op het nationale vlak Eddy Merckx. Bij Ali, hoewel ik hem nooit bezig gezien heb, spreekt vooral zijn sterke persoonlijkheid mij aan. En Merckx : tja, die heeft alles gewonnen. Tijdens de jaren 90 vond ik Michael Jordan fenomenaal, ik had zelfs posters van hem op mijn kamer.”

Geloof je in het lot of het toeval ?

“Ik sta daar niet zo bij stil. Maar ik geloof niet in iets hogers, volgens mij heb je je geluk in eigen handen.”

Wat is jouw levensmotto ?

“Iedereen die ik liefheb, moet het goed hebben. Mijn familie en vrienden zijn heel belangrijk voor mij.”

Wat zou je graag willen kunnen ?

“Ik zou meer talen willen spreken. Bij Standard zou ik in het Portugees veel makkelijker kunnen communiceren met de Portugezen en Brazilianen.”

Waarmee kunnen ze jou erg kwetsen ?

“Ik ben heel verdraagzaam, er moet al veel gebeuren om mij te kwetsen. Maar mocht mijn vriendin mij bedriegen, zou ik dat heel erg vinden. Eigenlijk alles wat met het schenden van het vertrouwen te maken heeft.”

Wat vind je de mooiste kwaliteit in een mens ?

“Eerlijk zijn en niet rond de pot draaien. In het voetbalwereldje moet je jammer genoeg de dingen met een korreltje zout nemen. In het begin van je carrière geloof je alles wat ze zeggen of schrijven. Nu weet ik wat er allemaal meespeelt.”

Hoe definieer jij liefde ?

“Altijd klaarstaan voor elkaar. In slechte omstandigheden ontdek je meestal wie je echt lief heeft. Bij Brugge werd ik ooit geopereerd en toen stonden mijn ouders en mijn vriendin aan mijn ziekbed.”

Welke historische gebeurtenis had je graag bijgewoond ?

“Oorlogsfilms interesseren mij, maar zelf op zo een slagveld staan, zegt mij minder ( lacht). Ik had wel graag in de tijd van de Romeinen geleefd, toen kenden de mensen nog normen en waarden. Zo’n gladiatorengevecht in een bomvolle arena moet ook wel de moeite geweest zijn. Liefst met leeuwen en al !”

In welk reality-programma zie jij jezelf nog wel meedoen ?

Wellens & Wee vind ik hilarisch om te volgen. Met Bart Wellens is het altijd lachen geblazen en ik vind het interessant om te zien hoe die mensen leven. Maar ik vrees dat een dergelijk programma over mijn leven veel saaier zou zijn. Misschien iets voor later, als ik kindjes heb ( lacht).”

Denken jullie aan kinderen?

“Dat begint stilaan te komen. Mijn vriendin en ik zijn vier jaar samen en we zijn allebei gek op kinderen.”

Wat voor vader zou je zijn?

“Streng als het moet, maar meestal toch zeer tolerant. Ik denk dat mijn vriendin de strengste in huis zal zijn (lacht). Hoe dan ook: ik zal mijn kinderen leren anderen met respect te benaderen.”

Ben je gelukkig?

“Op dit moment ben k zeer gelukkig. Mijn familie en mijn vrienden stellen het allemaal goed, en op het sportieve vlak heb ik zeker niet te klagen.”n door Matthias Stockmans

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content