Het leven zonder Benavente

© BELGAIMAGE

De achtervolgingsrace leek een happy end te gaan krijgen. De jager had zijn prooi in eerste instantie laten ontglippen, maar herpakte zich dan later toch. Charleroi herstelde langzaam van zijn mislukt seizoensbegin. Nadat het de winterstop inging met drie punten achterstand op de top zes, sloegen de Carolo’s een grote slag door onverwacht te gaan winnen tegen de landskampioen. Met een uitzonderlijke prestatie op Jan Breydel leek Cristian Benavente in staat om de mannen van Felice Mazzu naar een derde opeenvolgende kwalificatie voor play-off 1 te leiden. De top zes was zowat het jaarlijkse doel van de club van Mehdi Bayat geworden.

Het leven zonder Benavente

Charleroi kwam terug tot op één punt van de vijfde plaats, voor een drieluik van wedstrijden tegen Waasland-Beveren, Royal Excel Mouscron en KV Oostende. De Zebra’s leken meer dan ooit terug in de running. Tot het Egyptische Pyramids FC een duizelingwekkend financieel bod deed op Benavente. Noch de speler noch het zwart-witte bestuur konden zoiets weigeren.

Als vervanger werd Ryota Morioka ingehaald. Met een 2 op 9 was het begin wat zuur, daarna werd tegen KV Kortrijk wel terug met de overwinning aangeknoopt. Maar de zeven verliespunten wegen zwaar door in de eindafrekening: het is exact de afstand tussen de 42 punten van de Carolo’s en de 49 van Antwerp, de club die op het einde van de reguliere competitie de top zes afsluit. De verovering van een Europees ticket moet voor de Zebra’s dus gebeuren via play-off 2.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content