Als het van hem afhangt, is Aruna Dindane bezig aan zijn laatste seizoen in Anderlecht. Na drie jaar heeft de bijna 23-jarige Ivoriaan de indruk dat hij nog weinig vooruitgang boekt in België. “De Europese duels met Lyon en Bayern München hebben nog lacunes in mijn spel aan het licht gebracht”, zegt hij. “Als ik beter wil worden, moet ik vaker tegen zulke tegenstanders kunnen spelen. Ik hoop dat Anderlecht daar begrip voor zal hebben en zich niet verzet tegen mijn vertrek naar een grotere competitie in 2004. Ik steek niet weg dat ik droom van Engeland, waar mijn beste vriend Kolo Touré speelt. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat ik de kwaliteiten heb om bij Arsenal mee te draaien. Maar als Manchester United al interesse had, zie ik niet in waarom ik niet de ambitie mag koesteren in de Premier League te spelen. Ik kruis mijn vingers.”

Serge Trimpont, Aruna’s zaakwaarnemer, houdt rekening met een vertrek van zijn speler in 2004. “Enkele maanden geleden”, zegt hij, “hebben we eensgezind een aanbieding van Manchester United afgewezen. Via zijn manager, Alex Ferguson, drong de Engelse club erop aan dat Aruna niet zou bijtekenen in Anderlecht, zodat hij eind vorig seizoen met nog één contractjaar te gaan makkelijker weg had gekund uit Brussel. Uit respect voor Anderlecht is noch Aruna noch ikzelf daarop willen ingaan. Bovendien wilde Manchester niet meer betalen dan 1,5 miljoen euro, evenveel als Anderlecht in 2000 betaalde aan ASEC Abidjan.”

En dus bereikten Aruna en Anderlecht vorige zomer samen een akkoord over een verbeterd contract tot 2006. “Daarbij bevestigde de directie”, aldus Trimpont, “dat ze zich niet zou verzetten tegen een tussentijds vertrek in ruil voor een goede prijs. Ik geloof dat daarbij het bedrag van 12 miljoen euro is gevallen. Gezien de huidige conjunctuur is dat geen realistisch cijfer, maar voor iets tussen 5 en 7 miljoen euro geloof ik wel dat er een goede afnemer moet worden gevonden voor Aruna. Op die manier zal Anderlecht een mooie meerwaarde hebben gerealiseerd na drie jaar van de kwaliteiten van de speler te hebben genoten.”

“We zijn ons ervan bewust”, zegt algemeen manager Michel Verschueren namens Anderlecht, “dat hij bezig is zich in de etalage te spelen. Het risico is dat hij bijgevolg niet meer bij ons zal zijn volgend seizoen. Maar één zaak is zeker : als Aruna Dindane weggaat, zal dat op het eind van het kampioenschap gebeuren en niet in de winterstop. Zolang Nenad Jestrovic onbeschikbaar is, hebben we geen overschot voorin. Daarom kan hij niet weg in januari. Anderzijds, de dag dat hij vertrekt, moeten wij voor een oplossing zorgen. Aruna is dan wel complementair gebleken met Jestrovic en Ivica Mornar, die laatste twee samen in de aanval is geen garantie voor hetzelfde succes. Daarom bestuderen we momenteel al enkele pistes. Wat er ook gebeurt, deze keer zullen we beter gewapend zijn dan twee jaar geleden.”

door Bruno Govers

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content