Maandag 4/10

Wendy Huyghe, redactrice van Het Nieuwsblad, heeft David Beckham ontmoet. Wij lezen : ‘David gaat zo lief en speels om met kinderen, dat iedere vruchtbare vrouw in zijn buurt spontaan begint te ovuleren.’ Een intro die kan tellen. Wellicht bijgevoegd door Frank Buyse.

Beckham stelde in Madrid een of andere dvd voor en waar Het Nieuwsblad vroeger François Colin zou hebben uitgestuurd, in een noodgeval Gilbert Roox, werd nu Wendy op pad gezonden. ‘Beckham, een vent van wie ik nog nooit wakker lag’, tempert ze meteen ook de illusies van de meesten van ons.

Edoch, op het moment dat Becks de conferentiezaal binnenkomt, is Wendy gelijk de apostel Paulus, die op weg naar Damascus van zijn paard werd gebliksemd en, totaal van slag, prompt het woord van de Heer begon te verkondigen. Wij zullen het onszelf voor één keer gemakkelijk maken en een hele passage uit haar reportage letterlijk overnemen. Juridisch gesteund door het ‘citaatrecht’, zoals gevat in de Conventie van Bern van 1971.

‘Daar komt David binnen. Ik weet niet wat mij overkomt : engelengezang, vuurwerk, complete euforie. Voor mij staat een perfect mannelijk wezen. Zijn gezicht klopt tot in de kleinste details : fijn en afgewerkt, maar toch ongeschoren ruw. Hij is gespierd, maar niet té. In tegenstelling tot bij vele voetballers zijn de dijen niet te dik, en staan de benen niet te ver uiteen. Hij is alleen iets kleiner dan verwacht, maar dat is niet erg. Oeps, daar gaat mijn objectiviteit. Het ontgaat Beckham niet dat er een vrouw tussen de sportjournalisten staat. Toegegeven, je kan moeilijk naast mijn knalroze trui kijken. Ik kan zijn ondeugende blik vlug vangen. Is Beckham onweerstaanbaar ? Op die vraag kan ik alvast antwoorden : ja. Al snel begrijp ik dat het geen zin heeft om op hem af te lopen en luid mijn telefoonnummer te schreeuwen. Met de hele Europese pers voor zijn neus kan Beckham het zich niet permitteren om daarop te reageren. Ik lok hem met mijn ogen. En hij hapt toe. Ik zie hoe hij me in de gaten houdt. En dan is het zo ver. Een simpele “David” is voldoende.’

Hier stoppen wij het citaat. Hoe het verder is gegaan laat zich niet al te moeilijk raden. ‘Twee nieuwe horens voor madam Adams’, zijn wij geneigd te roepen. We mogen er toch niet aan denken dat Wendy met een dergelijk stuk uit Madrid was teruggekomen in de tijd dat Joris Jacobs chef-sport van Het Nieuwsblad was. Of Jaak Beuckelaers, die reserve-officier was in het leger. Joris had nooit het woord ‘oeps’ in een tekst laten staan. En bij Jaak had Wendy de wc’s mogen gaan uitkuisen. Met een tandenborstel.

Donderdag 7/10

Nieuws van onze vriend Ludwig Vandenhove, die in Sint-Truiden tijdelijk, tot de volgende verkiezing, op de burgemeesterstoel van Jef Cleeren zit. En persoonlijk gemeentelijke keurmerken gaat uitdelen in de bordelen op de Luikersteenweg. Vandenhove was ook de man die tijdens de vorige kiescampagne verbood om propaganda te maken via een geluidsinstallatie op een auto. Omdat Jef Cleeren er zo een had. Op zichzelf was dat niet erg, Jef roept van nature hard genoeg, maar het tekent de mentaliteit van de huidige burgemeester.

Heeft een recht van antwoord geëist in De Morgen ! Omdat men daar laatdunkend had gedaan over de folder ‘Vol is vol’, waarmee Vandenhove de migranten in Sint-Truiden eens wat manieren wou bijbrengen. Manieren in Sint-Truiden, dat betekent bijvoorbeeld : niet spreken met de mond vol bier.

Wij lezen voor uit dat recht van antwoord, alweer op basis van de Conventie van Bern : ‘Indien de betrokken journaliste op de hoogte zou zijn van het politieke reilen en zeilen in België, zou zij weten dat ik, als volksvertegenwoordiger én als burgemeester, al heel wat inspanningen heb gedaan om foorreizigers een wettelijk statuut te geven. Bovendien wordt het kermisreglement van Sint-Truiden in de hele wereld als voorbeeld genomen. ‘

Is dat nu werkelijk onmogelijk om in die stad eens één keer ernstig te blijven ? Men beweert dat de plaatselijke voetbalploeg door een senator wordt getraind. Maar laten we niet overdrijven.

door Koen Meulenaere

‘Het kermisreglement is een voorbeeld.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content