Het voortijdige vertrek van Glen De Boeck van Cercle Brugge naar Germinal Beerschot is financieel nog altijd niet afgehandeld. Donderdag verscheen er in Het Laatste Nieuws zelfs een artikel onder de titel ‘Cercle overweegt De Boeck en GBA te dagvaarden’:

Vorige week spraken Cercle Brugge en Germinal Beerschot af dat in het begin van deze week een vergelijk gevonden zou worden in het ‘dossier De Boeck’. “Maar we hebben, tegen alle afspraken in, nog niets gehoord”, aldus een ontstemde Cerclevoorzitter Frans Schotte. “Ik hoop nog steeds op een vergelijk, maar geduld is uiteraard niet eindeloos. Als er binnen een redelijke termijn geen akkoord kan bereikt worden, dan rest ons niets anders dan Glen De Boeck te dagvaarden. We onderzoeken trouwens ook of het juridisch mogelijk is GBA te dagvaarden omdat de club meegewerkt heeft aan de contractbreuk.”

Germinal Beerschotvoorzitter Herman Kesters is ontstemd. “Ik wens niet op dat artikel te reageren”, zegt hij. “Meneer Schotte belde mij al om zich te excuseren, hij zit er echt mee verveeld dat zoiets in de krant verscheen. Als hij beweert dat hij dat niet gezegd heeft, waarom zou ik daar dan nog iets over zeggen? Ik geloof hem. Zijn verontschuldigingen zijn mij veel waard, ik vind dat heel groot van hem. Neen, ik heb te veel respect voor meneer Schotte en voor Cercle Brugge om aan dat spelletje mee te doen.

“Cercle Brugge zal ons niet dagvaarden. We zijn nog altijd op een correcte manier met elkaar aan het praten. Deze week zat ik trouwens samen met meneer Schotte en we belden ook drie keer met elkaar. Die man was helemaal ontdaan van dat artikel. Hij zei mij: ‘Ik wil dat er tussen de clubs niks gebeurt.’ Tussen Germinal Beerschot en Cercle Brugge is er eigenlijk niets aan de hand. Nu proberen we het geschil tussen Cercle Brugge en Glen De Boeck op te lossen en we zijn heel dicht bij een definitieve en correcte oplossing met de drie partijen. Er bestaan daarover heel duidelijke afspraken en er zijn daarover duidelijke gesprekken bezig.”

Maar zaterdag verscheen er in Het Nieuwsblad een artikel onder de kop ‘Cercle dagvaardt De Boeck’:

(…) Bij Cercle is men de hele toestand beu. Op de jongste beheerraad werd besloten om zowel De Boeck als Germinal Beerschot te dagvaarden. (…)

Volgens Yvan Vandamme, managing director van Cercle Brugge, is dat geen correcte informatie. “Er zijn nog contacten en indicaties en er is ook nog hoop dat de partijen tot een akkoord zullen komen”, zegt hij. “Maar het is wel zo dat als het niet vooruitgaat en opgelost geraakt op relatief korte termijn, wij zullen overgaan tot een dagvaarding. Dat is ook het standpunt van de raad van bestuur van Cercle. Vanwaar het geld komt, is voor ons om het even, maar het is desgevallend De Boeck die we zullen dagvaarden, omdat hij het is die de arbeidsovereenkomst met Cercle verbrak. Mocht het zover komen en het blijkt juridisch mogelijk te zijn, dan zullen we ook Germinal Beerschot in de procedure betrekken omdat het mee kennis had van de verbreking van het contract. Maar zover is het nog niet. We hebben nog even geduld, maar het raakt stilletjesaan op. Lang kan het niet meer aanslepen, maar de hoop is groot dat we deze week tot een akkoord zullen komen.”

KRISTOF DE RYCK & CHRISTIAN VANDENABEELE

‘We zijn heel dicht bij een oplossing met de drie partijen.’ Herman Kesters

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content