Het fenomeen Georges Mikautadze

© BELGAIMAGE

De 19-jarige spits van FC Seraing maakt indruk in 1B.

Twaalf goals in zes wedstrijden. Georges Mikautadze is aan een opgemerkt parcours bezig in 1B. Hij maakte al twee hattricks en in één match scoorde hij zelfs vier keer. Afgezien van het 2-0-verlies tegen Westerlo ging er geen enkele wedstrijd voorbij of de 19-jarige spits prikte een bal tegen de netten.

De Franse Georgiër werd geboren in Lyon en kwam afgelopen zomer naar Wallonië. FC Metz, de club waarmee FC Seraing een samenwerkingsakkoord heeft, leende hem uit voor een jaar. De aanvaller, die uit het opleidingscentrum van AS Saint-Priest (gemeente bij Lyon) komt, tekende op zijn achttiende een profcontract tot 2024 bij FC Metz.

Zijn trainer, Emilio Ferrera, beschreef hem in Sudpresse als een spits die ‘het doel vindt met één baltoets, na een dribbel, met links of met rechts, of op een stilstaande fase. Hij heeft een brede waaier aan kwaliteiten. Hij is niet zoals een echte nummer 9, die vaak in één tijd scoort. Georges kan dat ook, maar hij heeft nog meer in huis. Dat maakt hem zo bijzonder.’

Dankzij de goals van Mikautadze staat FC Seraing momenteel eerste in 1B, met één punt voorsprong op Union. Het hoofddoel van de club is niet de titel, maar blijft het behoud in het profvoetbal. De nieuwe parel zal nu moeten bewijzen dat hij dit niveau langere tijd kan aanhouden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content