Sebastian Deisler leidde Bayern München naar winst in de Liga Pokal.

Ook dit seizoen krijgt Bayern München weer de favorietenrol in de schoot geworpen. De Beierse grootmacht verdient die status niet alleen op basis van zijn verleden, maar evenzeer door zijn activiteiten op de Duitse transfermarkt. Felix Magath, die overkwam van VfB Stuttgart, mocht als nieuwe trainer ruim 25 miljoen euro spenderen aan nieuwkomers. Het zijn dan ook niet van de minsten : Lucio (12 miljoen euro), Torsten Frings (9), Andreas Görlitz (2,5) en Vahid Hashemian (2) moeten de club naar de titel en Europese successen stuwen.

Toch zit de grootste verandering misschien wel in het optreden van Sebastian Deisler (24), die vorig seizoen ten onder ging aan de druk en last kreeg van een depressie. Maar de wonderboy van het Duitse voetbal gaf vorige week, in de finale van de Liga Pokal, al zijn vernieuwde visitekaartje af. Dankzij twee treffers voor rust zorgde Basti niet alleen voor een geruststellende voorsprong, het leidde tot een 3-2-overwinning, de vijfde winst van de Liga Pokal en een mooie cheque voor de club van 1,3 miljoen euro. Ook afgelopen zaterdag, op Hamburg, scoorde Deisler.

Deisler lijkt dus helemaal terug van weggeweest en dit tot grote tevredenheid van voorzitter Franz Beckenbauer. “Zijn terugkeer toont aan dat we de voorbije maanden de juiste beslissing namen door hem intensief te laten begeleiden. Duitsland moet blij zijn met zijn terugkeer, want hij is nog altijd het grootste voetbaltalent dat we hebben”, aldus der Kaiser in die Welt. Er werd zelfs al gespeculeerd over een nieuwe rol voor hem binnen het sterrengezelschap van Bayern München. De rechterflankspeler wordt aangezien als de nieuwe leider, die op termijn brulaapOliver Kahn kan vervangen als aanvoerder. Deisler ligt immers beter in de groep dan de doelman. (FV)

Arminia Bielefeld haalde op de valreep de Albanese middenvelder Ervin Skela (27) weg bij Eintracht Frankfurt. Hij tekende voor twee seizoenen. De Zwitserse international Raphaël Wicky (27) verlengde zijn overeenkomst bij Hamburg tot 2008. Een dag voor de competitiestart verlengde Hansa Rostock het contract van trainer Juri Schlünz tot 2007. Bij Ebbe Sand werd er een vorm van hersenvliesontsteking vastgesteld. De Deense spits van Schalke 04 moet zeker twee weken rusten. Ioannis Amanatidis (22) brak zijn been bij een oefenwedstrijd met de Griekse olympische ploeg. De aanvaller van Kaiserslautern is minstens twee maanden niet inzetbaar. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Cacau (VfB Stuttgart) 3 goals ; 2. Brdaric (VlL Wolfsburg) 2 goals.

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content