Cercle Brugge miste zijn competitiestart compleet. Troosteloos laatste, met nul op twaalf na confrontaties tegen Westerlo, Anderlecht, AA Gent en SV Zulte-Waregem. “We wisten dat het sowieso heel moeilijk zou worden”, zegt Harold Meyssen. “Maar er is beterschap zichtbaar. Stilaan boeken we vooruitgang. We creëren gewoon minder kansen dan vorig seizoen. Dat heeft ook te maken met onze nieuwe manier van voetballen. Door ons zwaar programma speelden we iets defensiever, met de bedoeling minder kansen weg te geven. Maar daardoor zoeken we nu nog wat naar evenwicht in de ploeg. De conclusie is simpel : we kunnen blijkbaar beter aanvallen dan verdedigen.”

De huidige klassering leidt volgens de Limburgse spelverdeler nog niet tot paniek binnen het Cerclehuishouden. “Goh nee, dat zou alleen maar een tegenovergesteld effect teweegbrengen. We beseffen heel goed dat we genoeg kwaliteiten in huis hebben om vlot mee te draaien in de brede middenmoot. Alleen moeten we nu zo snel mogelijk punten sprokkelen om de aansluiting met de rest niet te verliezen. Te veel in aanraking komen met degradatiezorgen lijkt me niet aangewezen. Vit Valenta, iemand om vanuit de tweede lijn te infiltreren, zal binnen de kortste keren weer op niveau komen, terwijl ook de komst van Luke Jones toch voor wat meer scherpte zorgt. Niemand is nog zeker van zijn plaats, hé. Dat kan alleen maar positieve gevolgen hebben.” (FV)Vrijdag contracteerde AA Gent voor twee seizoenen Dominic Foley, spits van Intertototegenstander Bohemians Dublin. Foley, 29 jaar, 1m85 en 80 kg, verliet zijn club niet in de beste verstandhouding : nadat Gent interesse toonde, dwong Foley het financieel noodlijdende Bohemians – vorig seizoen moest het negen spelers laten gaan – ineens om een eerder afgesproken fee meteen uit te betalen. Alleen in ruil voor zijn vrijgave zou hij de claim laten vallen. Ofschoon Bohemians op 12 augustus – nadat Foley had geweigerd mee te spelen tegen Bray Wanderers – in een communiqué wel toegaf dat het de speler nog geld moest, hoopte het dat hij begrip zou tonen. Maar trainer Gareth Farrelly is er nog altijd niet over te spreken : “Ik weiger nog commentaar over hem te geven.”

Maar wat voor spits is Foley eigenlijk ? Niet zo’n bijster productieve blijkt. Foley speelde voorheen bij St. James’s Gate, Wolverhampton, Watford, Sporting Braga (Portugal) en werd tussendoor uitgeleend aan Notts County, Queeen’s Park Rangers, Swindon, Southend, Oxford en Ethnikos (Griekenland), maar maakte daar nooit meer dan een handvol doelpunten per seizoen. Zijn kwaliteiten, zo wordt gezegd, liggen meer in het opzetten van doelpunten voor anderen, duels winnen, het afschermen van de bal, het uitspelen van zijn kracht en het doorkoppen. (RDG)

F.V.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content